Η Αριστερά
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μια νέα σελίδα

Θεσσαλονίκη 18 Σεπτέμβρη

“Η 7 Οκτώβρη άνοιξε μια νέα σελίδα στο εργατικό, λαϊκό κίνημα”, αναφέρει στον τίτλο της η Απόφαση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ βάσει της οποίας θα ακολουθήσει γύρος συνελεύσεων των τοπικών επιτροπών και συνεδρίαση του Πανελλαδικού Συντονιστικού με “στόχο την ενεργοποίηση και στράτευση όλου του μάχιμου δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το πλατύ άνοιγμα στον κόσμο της δουλειάς, με εκδηλώσεις και εξορμήσεις σε όλη την χώρα τους επόμενους μήνες”. Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα η Απόφαση: 

“Η μεγαλειώδης συγκέντρωση στις 7/10 έξω από το Εφετείο και η καταδίκη της ΧΑ σαν εγκληματική οργάνωση αποτελούν καρπό της μακρόχρονης δράσης του αντιφασιστικού κινήματος με καθοριστική την συμμετοχή των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής αριστεράς. 

Η νίκη βασίστηκε σε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές. Η ίδια η απόφαση ότι το αντιφασιστικό κίνημα θα είχε τη δική του Πολιτική Αγωγή στη δίκη ήταν μια από αυτές... Η σύνδεση της αντιφασιστικής πάλης με την πάλη ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις κυβερνήσεων και ΕΕ, δηλαδή ενάντια στο θερμοκήπιο της ακροδεξιάς και των φασιστών, η ανάδειξη του ταξικού χαρακτήρα του φασισμού σαν το βαθύ βρώμικο χέρι του συστήματος που αφαίρεσε από τους φασίστες την δήθεν «αντισυστημική προβιά» που προσπαθούσαν να φορέσουν, ήταν μια άλλη κρίσιμη επιλογή... 

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποτύχει ριζικά στην αντιμετώπιση της πανδημίας... Αντίστοιχα σε κρίση είναι η βαθιά αντιλαϊκή οικονομική πολιτική της... Η φιλολογία για τον «πακτωλό» των δις από την ΕΕ δεν μπορεί να κρύψει ότι πρόκειται βασικά για δάνεια, που θα διοχετευτούν στις τομείς προτεραιότητας των πολυεθνικών... Η πρόβλεψη της κυβέρνησης στο Προσχέδιο του Προϋπολογισμού είναι ότι το 2021 θα κάνει ένα απότομο άλμα 5,2 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε μια και μοναδική χρονιά. Πρόκειται για κλιμάκωση των επιθέσεων στην εργατική τάξη και τη νεολαία σε όλα τα επίπεδα... 

Ο άδικος και αντιδραστικός ανταγωνισμός των δυο αρχουσών τάξεων στην Ανατολική Μεσόγειο τροφοδοτείται και τροφοδοτεί τους γενικότερους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στην περιοχή για τον έλεγχο των υδρογονανθράκων, των «δρόμων» του πετρελαίου και του φυσικού αερίου.

Ταυτόχρονα, όλες οι εξελίξεις δείχνουν ότι η πραγματική αντιπολίτευση δεν γίνεται στα έδρανα της βουλής αλλά στους δρόμους του αγώνα. Αυτό είναι σαφές για την «αντιπολίτευση» του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που πραγματικά φοβάται η κυβέρνηση και η άρχουσα τάξη είναι την οργή και τη συλλογική δράση της εργατικής τάξης και της νεολαίας. Θυμούνται το σεισμό που σάρωσε τις μνημονιακές κυβερνήσεις το 2010-12. Βλέπουν με φόβο το κύμα των εξεγέρσεων, των αγώνων και της ριζοσπαστικοποίησης που αγκαλιάζει ολόκληρο τον πλανήτη, με κορυφαίο παράδειγμα το κίνημα στις ΗΠΑ που εμπνέει και τους δικούς μας αγώνες εδώ... Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπαίνει στις μάχες που ανοίγουν στο άμεσο διάστημα”.

Ολόκληρο το κείμενο της Απόφασης μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://antarsya.gr/node/5772