Η Αριστερά
Οικονομική εξόρμηση: Αλληλεγγύη στην Αλληλεγγύη

Τις περισσότερες μέρες ξυπνάω το πρωί και ψαχουλεύω και σκαλίζω στα bits και τα bytes και τα likes του ίντερνετ για να πληροφορηθώ, και σηκώνομαι μετά από μισή ώρα σκεβρωμένος και μ’ ένα νέφος στο κεφάλι. 

Το Σαββατοκύριακο διαβάζω κάποια ώρα Κυριακάτικες εφημερίδες και νοιώθω πιο σοβαρός τύπος αφού διαφαίνεται μια κάποια συνοχή στην καταγραφή των γεγονότων.  

Τις Τετάρτες ή και αργά τις Τρίτες όλου του χρόνου διαβάζω την Εργατική Αλληλεγγύη και ηλεκτρίζομαι, θυμάμαι που παν τα τέσσερα, καταλαβαίνω τι να την κάνω την υπεραφθονία πληροφοριών κι εντυπώσεων - να τις φέρω στο δρόμο, να τις μετουσιώσω σε δράση, ακούραστα, δυνατά, φιλικά και αντιφά!

Βασίλης Κουκαλάνι
ηθοποιός - σκηνοθέτης

Για την Εργατική Αλληλεγγύη την εφημερίδα των κινημάτων, των αγώνων και της πλέριας αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης που τόσα χρόνια με την έκδοσή της συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη πολύπλευρων κινηματικού χαρακτήρα δράσεων και διεκδικήσεων, έχω μόνο καλά λόγια να πω. 

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια με την πολύχρονη δίκη των δολοφόνων φασιστών της Χ.Α., η παρουσία της εφημερίδας στην κάλυψη της δίκης, στην πληροφόρηση του κόσμου και στην ανάπτυξη του μαζικού αντιφασιστικού κινήματος που οδήγησε στην τελική καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης της Χ. Α., υπήρξε καθοριστική. 

Εύχομαι η Εργατική Αλληλεγγύη να συνεχίσει να εκδίδεται για πολλά πολλά χρόνια και να φτάνουν τα μηνύματά της σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι κόσμου, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στη δημιουργία ενός άλλου κόσμου και μιας άλλης σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Δημήτρης Πολυχρονιάδης
εκπαιδευτικός

Όταν δημιουργήσαμε τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, δεν είχα ποτέ φανταστεί ότι αυτή η παρέα εκείνης της εποχής και τα νιάτα δίπλα τους, θα έγραφαν πολλές σελίδες στη νεοελληνική, πολιτική, ιστορία μας.

Και με τη δυναμική φωνή της, η «Εργατική Αλληλεγγύη» έφτασε σε όλη την Ελλάδα και ξύπνησε πολλά νιάτα που η ανεμελιά ή τα εξαγορασμένα  ΜΜΕ τα είχαν αποκοιμίσει.

Και σιγά-σιγά αυτή η «φωνή» έπαψε να είναι μια μικρή εφημερίδα. Έγινε μια ολοκληρωμένη «αντάρτικη» με επιχειρήματα φωνή, γεμάτη απόψεις, ντοκουμέντα, μηνύματα. Μια φωνή που φώναζε δυνατά όλα εκείνα που κάποιες άλλες, κρυφές και φανερές, φωνές, έκλειναν το στόμα μας, με απειλές, αδιέξοδα και διώξεις.

Χαιρόμαστε που οι συνδρομητές πολλαπλασιάζονται. Νέοι και παλιοί που μπορεί να μην συμφωνούν με πολλές θέσεις της, ακραίες πολλές φορές.

Όμως αλίμονο μας αν δεν υπήρχαν κι αυτές οι ανήσυχες φωνές, τα ανήσυχα νιάτα. Ο κόσμος θα είχε πεθάνει.

Γι αυτό και μόνο αξίζει να είναι κανείς συνδρομητής της.

Στέφανος Ληναίος
ηθοποιός

Είμαι από το Αφγανιστάν και ζω στην Ελλάδα από τον Σεπτέμβρη του 2019. 

Στο στρατόπεδο της Μαλακάσας όπου ζω, συνάντησα την Εργατική Αλληλεγγύη και τους ανθρώπους της, τον Φλεβάρη του 2020. Έκτοτε βρισκόμαστε σε επαφή γιατί είναι μια εφημερίδα που δουλεύει για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Οργανώσαμε μαζί και πήραμε μέρος στη διαδήλωση για την Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μάρτη, καθώς και στην αντιρατσιστική διαδήλωση του Ιούνη μπροστά στο Κοινοβούλιο. Πολλοί πρόσφυγες και προσφύγισσες συμμετείχαν επίσης σε εκδηλώσεις και ομιλίες πριν και μετά τις διαδηλώσεις αυτές. 

Είμαι σίγουρη ότι χωρίς αυτή την εφημερίδα αυτά δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει και κανείς δεν μας στηρίζει τόσο πολύ.

Ρουκία Σάφι 
προσφύγισσα στρατόπεδο Μαλακάσα

Δυνατά ξεκίνησε η φθινοπωρινή εξόρμηση της Εργατικής Αλληλεγγύης με στόχο 50.000 ευρώ μέχρι το τέλος Γενάρη. Οι πρώτες ενισχύσεις συντρόφων και συντροφισσών άρχισαν να φτάνουν βοηθώντας να συγκεντρώσουμε 4.900 ευρώ τις προηγούμενες μέρες. 

 

Ευχαριστούμε την Φωτούλα Δ. που πρόσφερε 1.000 ευρώ, τους Μαρία Σ. και Πάνο Γκ. από 750 ευρώ, από 250 ευρώ Μαρίζα Ψ. και Δημήτρης Δ., 200 ευρώ Λευτέρης Α., 120 ευρώ Δημήτρης  Τ., 50 ευρώ Μάνος Γκ., από 20 ευρώ Θοδωρής Λ., Αλέξανδρος Π., Μαριάννα Χ., Χρήστος Κ., Δήμητρα Τζ., από 10 ευρώ Μαρία Α., Δήμητρα Σ., Αλέξανδρος Π.

Ευχαριστούμε, επιπλέον, τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που γράφτηκαν ή ανανέωσαν τις συνδρομές τους στην Εργατική Αλληλεγγύη και το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω:

Ηλίας Κ., Μάνος Κ., Γιάννης Σ., Κώστας Κ., Τόνια Α., Φωτεινή Λ., Κώστας Β., Ρούμπη Α., Νίκος Π., Έφη Γ., Λίλιαν Μπ., Λευτέρης Μπ., Βασίλης Λ., Νάσος Μπ., Σοφία Κ., Χρύσα Κ., Νίκος Γ., Δημήτρης Ρ., Παντελής Γ., Θωμάς Κ., Δημήτρης Δ., Αινείας Μπ., Νίκος Κ., Σπύρος Κ., Βασίλης Τ., Σωτήρης Κ., Μαρίζα Ψ., Μαρία Β., Θέμης Π., Ευγενία Κ., Μήτσι Μπ., Θανάσης Στ., Λεωνίδας Κ., Μάνος Γκ., Στέλιος Γ., Μάνθος Α., Λεωνίδας Μ., Άρης Ζ., Ελένη Π., Πέτρος Π., Μαρία Β., Άννα Μ., Δημήτρης Μπ., Ειρήνη Π., Δημήτρης Πλ.

Εμείς δεν στηριζόμαστε σε πλούσιους χορηγούς και διαφημίσεις, η μοναδική πηγή ενίσχυσης είναι οι αναγνώστες και οι φίλες/οι της εφημερίδας. 

Ενισχύστε την δική σας φωνή, διαβάστε, διαδώστε, γραφτείτε συνδρομητές!


Αγόρασέ την • Διάβασέ την • Διάδωσέ την

Ενίσχυσε οικονομικά • Γράψου συνδρομητής

 

Ονοματεπώνυμο ...................................................................................

Τηλέφωνο ............................................................................................  

Email....................................................................................................

Ιδιότητα/Χώρος  Διεύθυνση......................................................................

Ποσό ενίσχυσης ..............  Για 3 μήνες ......  30 €, Για 6 μήνες ......  50 ευρώ €, Για 1 χρόνο ......  100 ευρώ €

 

Στείλτε ενίσχυση στον λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας: 162/768 339-16
ή στην ιστοσελίδα www.sekonline.gr. Επικοινωνία: 210 5221509