Εκπαίδευση και νεολαία
Πανεκπαιδευτική κινητοποίηση

Φοιτητές, μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούν πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις την Πέμπτη 14 Γενάρη. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει εξαπολύσει μια ολομέτωπη επίθεση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Περικοπές, ταξικοί αποκλεισμοί, καταστολή, καμιά προστασία από την πανδημία, η παιδεία χάρισμα στους ιδιώτες -αυτή είναι η πολιτική της Κεραμέως και του Υπουργείου Παιδείας. Το ΣΕΚ στις σχολές, οι Μαθητές Anticapitalista και το δίκτυο εκπαιδευτικών “η Τάξη μας” καλούν στην κινητοποίηση και την οργανώνουν με εξορμήσεις σε σχολεία, λέσχες και φοιτητικές εστίες.

Η κοινή ανακοίνωση που υπογράφουν τονίζει ότι: 

“Παλεύουμε για σχολές και σχολεία ανοιχτά με ασφάλεια. Για αναδιάταξη των τάξεων με ολιγομελή τμήματα. Μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα. Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών και όλου του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και προσωπικού καθαριότητας σε σχολεία και πανεπιστήμια. Οργάνωση σε τακτά χρονικά διαστήματα μοριακών και rapid test. Να επιταχθούν τώρα κτίρια για τη δημιουργία σχολείων και αιθουσών. Να υπάρξει άμεση καμπάνια οργανωμένου εμβολιασμού των εκπαιδευτικών, αμέσως μετά τους υγειονομικούς. Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια. Έξω η αστυνομία και τα πειθαρχικά από τις σχολές. Όχι εξετάσεις-σφαγεία, ελεύθερη πρόσβαση σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, κρατικοποίηση των ιδιωτικών κολεγίων.

Αυτό που φοβάται η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι οι αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, τις μαζικές απεργίες, τις φοιτητικές καταλήψεις, γιατί έχουν δείξει πως μπορούν να νικάνε.

Στηρίζουμε τον αγώνα και τα δίκαια αιτήματα των εργαζόμενων στα νοσοκομεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ, που αποτελούν ασπίδα προστασίας για όλους μας. Διεκδικούμε να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων στα νοσοκομεία η οργάνωση του μαζικού εμβολιασμού, απέναντι στην πανδημία.

Να μην τους αφήσουμε να παίξουν άλλο με τις ζωές και την υγεία μας. Να διαλύσουν την δημόσια παιδεία, να χτυπήσουν τα μορφωτικά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα μας, τις ελευθερίες μας. Οι Φοιτητές μαζί με το εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς, την Πέμπτη 14 Γενάρη, οργανώνουμε τη μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο. Οι αγώνες μας είναι μονόδρομος για να επιβάλουμε ότι τα αιτήματά μας θα γίνουνε πράξη”.

Με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις, απεργίες να κλιμακώσουμε. Να μπούμε μπροστά σε ένα κοινό πανεκπαιδευτικό ξεσηκωμό για να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, την δημόσια δωρεάν παιδεία και για να τελειώνουμε με τα αντιδραστικά σκουπίδια της Κεραμέως και συνολικά της κυβέρνησης της δεξιάς, ανοίγοντας την εργατική εναλλακτική για μια παιδεία και μια κοινωνία που θα λειτουργεί πραγματικά για τις ανάγκες μας”.

Πανεκπαιδευτικά συλαλητήρια
Πέμπτη 14 Γενάρη

Αθήνα: Προπύλαια 12μες
Θεσσαλονίκη: Άγαλμα Ελ. Βενιζέλου 12μες
Πάτρα: Πλατεία Γεωργίου 12μες
Γιάννενα: Περιφέρεια 12μες
Ηράκλειο: Λιοντάρια 12μες
Βόλος: Θόλος 12μες
Ξάνθη: Περιφέρεια Εκπαίδευσης 12μες
Χανιά: Πλατεία Αγοράς 12μες