Εκπαίδευση και νεολαία
Φοιτητές/τριες: Συνελεύσεις και καταλήψεις

9/2, Συνέλευση ΣΔΟΚΕ στο ΠΑΔΑ. Φωτό: ΣΕΚ στις σχολές

Είναι εμφανές, ειδικά τον τελευταίο καιρό, ότι διανύουμε μια περίοδο έντονου πολιτικού αναβρασμού σε όλα τα κομμάτια της λαϊκής τάξης, και ιδιαίτερα στο κομμάτι των φοιτητών και των φοιτητριών που βρισκόμαστε στο στόχαστρο της καταστροφικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, από την αρχή της διακυβέρνησης. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες πανελλαδικά, δεν συμβιβαζόμαστε και δεν υποτασσόμαστε στις αντισυνταγματικές αυτές πολιτικές. Αντιθέτως αντιδρούμε και μαχόμαστε σθεναρά δίνοντας ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης κάθε φορά. 

Συγκροτούμε συνεχώς συνελεύσεις, με πολύ σημαντική προσέλευση κόσμου, όπως συνέβη και στην Φιλοσοφική σχολή, και προετοιμαζόμαστε για επέκταση των συνελεύσεων σε περισσότερα τμήματα και σχολές, με μεγαλύτερη συχνότητα, καλύτερη οργάνωση, ακόμα μεγαλύτερη συμμετοχή, αλλά και άνοιγμα των σχολών μας, καταλαμβάνοντάς τες με τις δικές μας δυνάμεις. Καλούμε, οργανώνουμε και συμμετέχουμε στα πιο μαζικά και δυναμικά συλλαλητήρια των τελευταίων ετών, σπάζοντας τις απαγορεύσεις, μη φοβούμενοι τις όποιες πράξεις καταστολής των αστυνομικών δυνάμεων και απαιτούμε τα δικαιώματά μας. 

Μαζική συμμετοχή

Άξια αναφοράς είναι η, για μια ακόμη φορά, μαζική συμμετοχή πολλών διαφορετικών κομματιών της εργατικής τάξης, εκπαιδευτικών, δικηγόρων, προσφύγων, στις πανεκπαιδευτικές κινητοποιήσεις, αλλά και η ενωτική, στην πράξη, διάθεση όλων των κομματιών της Αριστεράς. Γεγονός που δείχνει αφενός ότι υπάρχει πλέον διάχυτη η αντίληψη ότι η Παιδεία είναι υπόθεση όλων μας και αφετέρου ότι οι αγώνες δίνονται και κερδίζονται μαζικά. 

Συνεχίζουμε, λοιπόν, δυναμικά, κάνοντας αισθητή την παρουσία μας στις συνελεύσεις, στο συλλαλητήριο της Τετάρτης, την ημέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου Κεραμέως που καταπατά τις ελευθερίες και τα δικαιώματά μας στην εκπαίδευση. Αλλά και στους επόμενους αγώνες που θα κληθούμε να δώσουμε, δίνοντας το ηχηρό μήνυμα ότι δεν υποκύπτουμε σε κανέναν εκβιασμό, σε καμία πολιτική χαλιναγώγησης, αλλά αντιθέτως μένουμε εδώ, μαχητικοί όσο ποτέ άλλοτε, διεκδικώντας και απαιτώντας τα αυτονόητα, μέχρι τη νίκη. 

Λείρυα Μπέκα, 
Φοιτήτρια Ψυχολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Ε.Κ.Π.Α