Εκπαίδευση και νεολαία
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την 1 Απρίλη

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 4/2/20 - Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης

Tη Πέμπτη 18 Μάρτη συνεδρίασε στη Φιλοσοφική Σχολή της Αθήνας το Συντονιστικό των Φοιτητικών Συλλόγων για τη συνέχεια της μάχης ενάντια στο νόμο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη και για τη διεκδίκηση του ανοίγματος των σχολών με τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. Κέντρο της συζήτησης ήταν ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να βάλει φρένο στους αγώνες με το πρόσχημα της πανδημίας απέτυχε παταγωδώς, η καταστολή και οι απαγορεύσεις τσακίστηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα από τη μαζική αντίσταση των εργαζόμενων και της νεολαίας που πλημμύρισαν τους δρόμους της Αθήνας και άλλων πόλεων πανελλαδικά. Η Νέα Δημοκρατία δε μπορεί να περνάει νομοσχέδια που τσακίζουν τη δημόσια Παιδεία και Υγεία χωρίς αντιστάσεις, είναι μια απομονωμένη κυβέρνηση από τη πλειοψηφία του κόσμου. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες συνεχίζουμε τον αγώνα μας με μεγάλο κεντρικό φοιτητικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη 1 Απρίλη στις 1μμ στα Προπύλαια και άλλες πολύμορφες δράσεις. Είναι κοροϊδία η κυβέρνηση να κρατάει κλειστές τις σχολές εδώ και ένα χρόνο ενώ δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ για να πάρει ουσιαστικά μέτρα προστασίας από τη πανδημία και την ίδια ώρα να περνάει νομοσχέδια που διαλύουν τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, βάζουν ταξικούς φραγμούς, αστυνομία στις σχολές, διαγραφές φοιτητών και άλλα αντιδραστικά μέτρα καταστολής του φοιτητικού κινήματος από τη μία και ιδιωτικοποιήσεων από την άλλη. 

Από τη μεριά μας σαν ΣΕΚ στις σχολές προτείναμε να μπει μέρα δράσης για να ανοίξουμε τις σχολές μας στις αρχές Απρίλη με την οργάνωση ανοιχτών εκδηλώσεων και αντιμαθημάτων δια ζώσης στις σχολές. Το φοιτητικό κίνημα έδειξε τη δυναμική του όλο το προηγούμενο διάστημα και χρειάζεται να κλιμακώσουμε τη σύγκρουση με τη κυβέρνηση, να συνδεθούμε με τους αγώνες που δίνει η τάξη μας όπως κάναμε επιτυχημένα με τους φοιτητικούς συλλόγους μπροστά στις 8 Μάρτη ενάντια στον σεξισμό, στις 18 Μάρτη ενάντια στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Αγίου Σάββα Κ. Καταραχιά και στις 20 Μάρτη στη Διεθνή Μέρα Δράσης ενάντια στον Ρατσισμό και τον Φασισμό. 

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες του ΣΕΚ στις σχολές δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία του φοιτητικού συλλαλητηρίου στις 1 Απρίλη, δυναμώνουμε τις γενικές μας συνελεύσεις και βάζουμε την προοπτική κλιμάκωσης των αγώνων ενάντια στη κυβέρνηση του ρατσισμού, του σεξισμού και της τρομοκρατίας που διαλύει την Υγεία και τη Παιδεία.

Αλέξανδρος Κοροβέσης,
Φοιτητής ΠΑΔΑ