Εκπαίδευση και νεολαία
Ειδικά σχολεία SOS

19/2, Κινητοποίηση εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή, Φωτό: Γιάννης Αγγελόπουλος

Το δίκαιο των κινητοποιήσεων στις οποίες βρίσκονται εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Μετά τους θανάτους μαθητή Ειδικού Σχολείου και γονέα, έχασε τη ζωή του και εκπαιδευτικός σε Ειδικό Δημοτικό Σχολέιο της Λάρισας.

“Τον τελευταίο χρόνο η Ειδική Αγωγή πέφτει θύμα των ανεπαρκειών και της αναλγησίας της κυβέρνησης και του υπουργείου ώστε να λάβουν μέτρα στήριξης για ασφαλή ανοιχτά ειδικά σχολεία” καταγγέλει ο Σύλλογος Εδικού Βοηθητικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Θεσσαλίας (ΣΕΒΕΠΕΑ) και συνεχίζει: “Όλοι εμείς οι εργαζόμενοι της Ειδικής αγωγής δεν είμαστε άτρωτοι απέναντι στον ιό… Δυστυχώς το αποδεικνύουν τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα, αλλά και τα πολλά ειδικά σχολεία που ανά διαστήματα βρίσκονται σε αναστολή.

Καλούμε το υπουργείο ακόμα και την ύστατη αυτή στιγμή, για την ασφάλεια των παιδιών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους, να λάβει μέτρα στήριξης των ειδικών σχολείων, με την πρόσληψη μόνιμου υγειονομικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, προσωπικού καθαριότητας, δημιουργία ασφαλών κτιριακών υποδομών, αύξηση των δρομολογίων μεταφοράς μαθητών και μείωση του αριθμού των μεταφερόμενων για αποφυγή συγχρωτισμού…

Η ανθρώπινη ζωή πρέπει να διασφαλίζεται πριν και πάνω απ’όλα! Να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα”.