Εκπαίδευση και νεολαία
Αντιμαθήματα!

Αντιμάθημα στη Νομική Αθήνας. Φωτό: ΣΕΚ στις Σχολές

Συνεχίζονται οι ζωντανές δράσεις μέσα στις σχολές. «Ανοίγουμε τα πανεπιστήμια, τα παίρνουμε στον έλεγχο μας ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης» λένε φοιτητές και φοιτήτριες του ΣΕΚ στις σχολές, αναφερόμενοι στο πρόγραμμα δράσεων που έχει ξεδιπλωθεί τις τελευταίες ημέρες. Σε ενημέρωση που έστειλαν στην Εργατική Αλληλεγγύη σημειώνουν:

«Συνεχίζονται τα αντιμαθήματα στο ΑΠΘ και πολλές πλούσιες δράσεις από εκδηλώσεις και αντιμαθήματα μέχρι θεατρικά εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις. Το ΑΠΘ από πανεπιστήμιο με ΜΑΤ έχει μετατραπεί σε ανοιχτό χώρο, κέντρο για όλο τον κόσμο στη Θεσσαλονίκη. Αντιμάθημα έγινε αυτή την εβδομάδα για πρώτη φορά και στη Νομική της Αθήνας με διάλεξη του Μάνου Κουντούρη καθηγητή στο Οικονομικό της Νομικής. Ο Κουντούρης μίλησε για την ανάγκη να ανοίξουν οι σχολές, για το πόσο σημαντική είναι η πρωτοβουλία να τις παίρνουμε στα χέρια μας σε σύγκρουση με τις επιλογές της Κεραμέως και της κυβέρνησης αλλά και συνολικά να αναζητήσουμε την στρατηγική για μια κοινωνία πέρα από τον καπιταλισμό και την βαρβαρότητα που σκορπά. Αντιμάθημα για πρώτη φορά έγινε και στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με ομιλητή τον καθηγητή Παναγιώτη Κελάνδρια. 

Αντιμαθήματα προγραμματίζονται και σε άλλες σχολές την επόμενη εβδομάδα. Οι εικόνες με τους φοιτητές να ζωντανεύουν τις σχολές τους είναι η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση που επιμένει να κρατάει κλειστές τις σχολές για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και ανοιχτές μόνο για τους μπάτσους. Την Παρασκευή 12 Απρίλη πραγματοποιήθηκε συντονισμός των διοικητικών, πανεπιστημιακών και των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου με ανοιχτή εκδήλωση μπροστά στη πρυτανεία του ΕΜΠ. Αντίστοιχα συνέντευξη Τύπου και συντονισμός έγινε την Παρασκευή 2/4 και στη Γεωπονική από μέλη του φοιτητικού συλλόγου και του συλλόγου διοικητικών του ΓΠΑ. Αυτή την Πέμπτη 8 Απρίλη προχωράμε σε συντονισμό των φοιτητικών συλλόγων του ΕΚΠΑ με τα σωματεία των εργαζομένων και τους συλλόγους ΕΤΕΠ, ΕΔΙΠ, διοικητικών μελών ΔΕΠ και άλλων εργαζόμενων του ΕΚΠΑ στις 3 το μεσημέρι στο αίθριο της Φιλοσοφικής για να οργανώσουμε την επιστροφή μας στις σχολές με δια ζώσης διδασκαλία και το πως συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή των νόμων Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη».