Εργατικό κίνημα
7 Απρίλη - Κινητοποιήσεις στις πύλες των νοσοκομείων

7/4, Ασκληπιείο Βούλας

Μαζική ήταν η κινητοποίηση στις πύλες των νοσοκομείων για την παγκόσμια ημέρα της Υγείας, 7 Απρίλη. Ένα χρόνο πριν, οι υγειονομικοί ήταν οι πρώτοι που έσπασαν τις απαγορεύσεις και άνοιξαν τον δρόμο για όλες τις μάχες του εργατικού κινήματος μέσα στην πανδημία. Φέτος, ένα χρόνο μετά, τα αιτήματα για επίταξη της ιδιωτικής υγείας χωρίς αποζημίωση, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις, ενίσχυση του ΕΣΥ με χρηματοδότηση και ανάκληση των απολύσεων γιατρών ακούστηκαν ξανά δυνατά στις πύλες δεκάδων νοσοκομείων. Το υγειονομικό κίνημα ετοιμάζει την επόμενη μεγάλη μάχη, πανυγειονομική απεργία στις 22 Απρίλη, διεκδικώντας από τις ομοσπονδίες να τη μετατρέψουν σε πανεργατική.

Δείτε φωτογραφίες:


Το μήνυμα για την ανάγκη ενίσχυσης του ΕΣΥ εδώ και τώρα, για προσλήψεις και όχι απολύσεις συνδικαλιστών γιατρών όπως ο Κ. Καταραχιάς, ακούστηκε δυνατά και από τη Θεσσαλονίκη, στη σημερινή μαζική συγκέντρωση στο Ιπποκράτειο. (δείτε φωτο εδώ)
Στη συγκέντρωση με στάση εργασίας καλούσε η ΕΝΙΘ, ενώ μαζί της καλούσαν και συμμετείχαν με πανό και μαζικότητα τα σωματεία εργαζομένων από το Ιπποκράτειο και το ΑΧΕΠΑ, καθώς και εργαζόμενοι/ες στα υπόλοιπα νοσοκομεία της πόλης.
Συμμετείχαν επίσης δεκάδες σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι και οργανώσεις της Αριστεράς. Ανάμεσα τους οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό με το ΣΕΤΕΠΕ, οι εκπαιδευτικοί της Ε' ΕΛΜΕ, το Συντονιστικό Νοσοκομείων και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε επίσης στο Θεαγένειο και παρέμβαση στο ΨΝΘ από το Συντονιστικό Νοσοκομείων.


Δείτε φωτορεπορτάζ από τη σελίδα Support Health Workers 

Διαβάστε επίσης: 

Μετά την επιτυχία της 7 Απρίλη κλιμακώνουμε: 22 Απρίλη Πανυγειονομική Απεργία - 25 Μάη κινητοποίηση ενάντια στην απόλυση του Κώστα Καταραχιά

Νοσοκομεία SOS

Νοσοκομεία: 7 Απρίλη 2020 - Έτσι άνοιξε ο δρόμος

Αγ. Σάββας: Επιμένουμε!

Πειραιάς: Διαδήλωση για την Υγεία 3/4