Εκπαίδευση και νεολαία
Εκδηλώσεις μαθητών/τριών Anticapitalista

20 Μάρτη, Αθήνα. Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης

Την περασμένη βδομάδα πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις των μαθητών/τριών Αnticapitalista στις γειτονιές των νοτίων και των βορείων προαστίων με θέμα “Πρωτομαγιά 2021 - η αντίσταση ενάντια στην Νέα Δημοκρατία”. Κέντρο της συζήτησης ήταν η οργάνωση της φετινής πρωτομαγιάς. 

Ο Φίλιππος, μαθητής από το Πικέρμι άνοιξε τη συζήτηση εκφράζοντας τη δυναμική των αγώνων της νεολαίας όλο το τελευταίο διάστημα και την κατάσταση αναβρασμού που επικρατεί στα σχολεία. «Τα σχολεία άνοιξαν όπως έκλεισαν χωρίς προσλήψεις εκπαιδευτικού και καθαριστικού προσωπικού, μικρότερα τμήματα παρά μόνο με μεγαλύτερη δόση ατομικής ευθύνης με τα self test. Η κυβέρνηση βάζει τεράστια εμπόδια στους μαθητές για να περάσουν στις σχολές με την ελάχιστη βάση εισαγωγής και το διπλό μηχανογραφικό που μπορεί να αφήσει έως και 35.000 μαθητές λιγότερους εκτός πανεπιστημίων. Οι μαθητές που κάναμε τις καταλήψεις τον Σεπτέμβρη και βγαίνουμε στο δρόμο μαζί με τους φοιτητές και τους καθηγητές μας ενάντια στα σχέδια της Κεραμέως τους τελευταίους τέσσερις μήνες μπορούμε να νικήσουμε». 

Πρώτο επόμενο βήμα είναι η πανεργατική απεργία στις 6 Μάη, όπως αναφέρθηκε και στις τοποθετήσεις. Η φετινή Πρωτομαγιά μπορεί να αποτελέσει το σημείο που θα συναντηθούν όλα τα ρυάκια της αντίστασης ενάντια στη Νέα Δημοκρατία. Μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, υγειονομικοί, καλλιτέχνες, καθαρίστριες και επισιτισμός ήδη είμαστε ξεσηκωμένοι ενάντια σε αυτή τη δολοφονική κυβέρνηση, ενωμένοι μπορούμε να συντονιστούμε, να κλιμακώσουμε και να κερδίσουμε. 

Επίσης, αποφασίσαμε να γράψουμε το νέο τεύχος του έντυπου Anticapitalista το οποίο θα ανοίξει ακόμα περισσότερο όλα αυτά τα ζητήματα. Θα το τυπώσουμε το επόμενο διάστημα για να το διακινήσουμε με το άνοιγμα των σχολείων.  

Μαθητές/τριες Αnticapitalista