Εκπαίδευση και νεολαία
Μαθητές/τριες: Αγώνας για ελεύθερη πρόσβαση στην εκπαίδευση

Το νέο τεύχος της εφημερίδας τους κυκλοφορούν αυτές τις μέρες οι Μαθητές/τριες Anticapitalista. Στα περιεχόμενα του νέου φύλλου, η Βασιλική από το 5ο Λύκειο Ν.Σμύρνης, εξηγεί τις επιθέσεις της Νέας Δημοκρατίας στην Παιδεία και την απάντηση του μαθητικού κινήματος τονίζοντας ότι χρειάζονται «καταλήψεις μαθητών και τις απεργίες των καθηγητών και με τη σύνδεση μας με όλο το κίνημα που παλεύει ενάντια στην κυβέρνηση». 

Ο Τζίμης από το 22ο Λύκειο Αθηνών επιχειρηματολογεί υπέρ της κατάργησης των πανελληνίων εξετάσεων και της ελεύθερης πρόσβασης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. «Είναι απαράδεκτο να καλούμαστε να δώσουμε πανελλαδικές εξετάσεις σε μία χρονιά που το μεγαλύτερο μέρος της ήταν μέσω τηλεκπαίδευσης. Μπορούμε να σπουδάσουμε και να δουλέψουμε στο αντικείμενο που θέλουμε χωρίς ταξικούς αποκλεισμούς σε μια κοινωνία που η εργασία θα καθορίζεται από τις ανάγκες του κόσμου και όχι από τα κέρδη των πλούσιων. Έχουμε ανάγκη πολλούς περισσότερους γιατρούς, εκπαιδευτικούς και πολλά άλλα, να βάλουμε τις ανάγκες μας πάνω από τα κέρδη τους».

Η Κωνσταντίνα από το ΕΠΑΛ Αλίμου, γράφει για τη μάχη ενάντια στο ρατσισμό, την καμπάνια για να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις δολοφονίες προσφύγων. Το κύριο άρθρο της εφημερίδας είναι αφιερωμένο στους επαναστατικούς Μάηδες, από το 1936, μέχρι το 1968 και σήμερα.