Εκπαίδευση και νεολαία
Κίνημα ενάντια στην Παιδεία των startups

Με το ΣΕΚ στις σχολές διοργανώνουμε εκδήλωση στις 21/5, 4μμ στη Νομική της Αθήνας με θέμα «Κίνημα ενάντια στην Παιδεία των Startups», με ομιλητές τον Νίκο Στραβελάκη, καθηγητή στο Οικονομικό και τον Πάνο Γκαργκάνα από την εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη. Συνεχίζουμε με συνελεύσεις, αντιμαθήματα, εκδηλώσεις σε συντονισμό με όλες τις σχολές, ώστε να καταφέρουμε να τις ξανακάνουμε κέντρα οργάνωσης του αγώνα μας και διακίνησης πολιτικών ιδεών.

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο καθολικού λοκ ντάουν, η κυβέρνηση έκανε άρση σχεδόν όλων των "μέτρων", κάνοντας την επιλογή να παρατείνει το κλείσιμο των Σχολών. Παρ’ όλα αυτά, ο λόγος για εγκατάσταση αστυνομικών δυνάμεων στις σχολές τον Απρίλιο, έμεινε ένα ακόμα ανεκπλήρωτο σχέδιο ακριβώς γιατί ήρθαν αντιμέτωποι με το φοιτητικό κίνημα. 

Το προηγούμενο διάστημα, χιλιάδες φοιτήτριες/ές έβγαιναν κάθε βδομάδα στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στο αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, μαζί με τους εργαζόμενους/ες στην εκπαίδευση, αλλά και με πρόσφυγες/ισσες, που διαδήλωναν με αίτημα να μπούνε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία και τις σχολές. Η μάχη κλιμακώθηκε με μαζικές συνελεύσεις σε μια σειρά από σχολές και με την στήριξη καθηγητών έγιναν αντιμαθήματα και εκδηλώσεις, φέρνοντας και πάλι ζωή στις σχολές. 

Η μάχη δεν σταματάει εδώ, χρειάζεται να κλιμακώσουμε και να συγκρουστούμε με την κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να φτιάξει μια Παιδεία για λίγους και εκλεκτούς. 

Θέλουμε να συνδέσουμε την δράση μας μ' αυτήν των εργαζομένων, οι οποίοι παλεύουν για να μην περάσει το αντιεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη, που καταργεί κάθε εργατικό και συνδικαλιστικό μας δικαίωμα. Όλοι/ες μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε  την κυβέρνηση και το σύστημα που βάζει τις ζωες μας κάτωαπό τα κέρδη τους. Τα σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά.

Μαρία Ρίζου, φοιτήτρια ΕΜΜΕ