Η Άποψή μας
Πανεργατική 10 Ιούνη: Παλεύουμε για να βγουν τα σωματεία πιο δυνατά από τη σύγκρουση με τον Χατζηδάκη

Χανιά

Λίγες μέρες πριν την Πανεργατική Απεργία στις 10 Ιούνη μιλήσαμε με εργαζόμενους μέλη του Συντονισμού Εργατικής Αντίστασης για το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη που κατατέθηκε στη Βουλή και την πάλη για να το ανατρέψουμε.

 

Τι θα σημάνει στον ιδιωτικό τομέα το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη για τους εργαζόμενους και ποια είναι η εικόνα στους χώρους πριν την απεργία;

Μιχάλης Θοδωράκης, εργαζόμενος στον Επισιτισμό:

Αυτό που συμβαίνει στον χώρο του Επισιτισμού όλα τα προηγούμενα χρόνια είναι ότι σε έκτακτες συνθήκες όπως είναι οι καλοκαιρινοί μήνες, ο κόσμος δουλεύει και 10 και 14 ώρες. Οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος ότι δεν προσλαμβάνουν παραπάνω κόσμο για να καλύψουν με 8ωρα τις βάρδιες. Ο δεύτερος είναι ότι οι μισθοί είναι τόσο χαμηλοί που οι εργαζόμενοι είναι αναγκασμένοι να δουλέψουν παραπάνω από 8 ώρες. Τα τελευταία 15 χρόνια βιώνουμε μια τεράστια μείωση των μισθών μαζί με το τσάκισμα δικαιωμάτων. Την ίδια ώρα οι υπηρεσίες του κλάδου στη χώρα είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο -ένα στα πέντε ξενοδοχεία είναι πεντάστερα- κι αυτό δεν είναι χάρη στα ντουβάρια, αλλά στη δουλειά των εργαζόμενων. 

Με το νομοσχέδιο του Χατζηδάκη, τα δικαιώματά μας σαν εργαζόμενοι χτυπιούνται ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, όταν δούλευες σε ένα ξενοδοχείο με βάση τη συλλογική σύμβαση είχες δικαίωμα για δύο ρεπό τη βδομάδα και ένα Σαββατοκύριακο κάθε τρεις βδομάδες. Αν δούλευες σερί χωρίς ρεπό, ένας τίμιος εργοδότης στο τέλος της σεζόν σε άφηνε έναν μήνα πριν και στον πλήρωνε. Σε πολλούς χώρους όμως έκλειναν, απέλυαν τους εργαζόμενους κι αυτοί έχαναν τα πληρωμένα ρεπό που δικαιούνταν. Θα μπορούσες να βρεις το δίκιο σου και να πληρωθείς, γιατί φαίνονται οι ώρες δουλειάς. Με το ν/σ δεν θα μπορείς να διεκδικήσεις τίποτα. Στον επισιτισμό τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. 

Οι εργαζόμενοι ξαναοργανώνονται στον κλάδο μας. Η συζήτηση για το 8ωρο -κι όχι μόνο- έχει ανοίξει πολύ. Ο κόσμος έχει πλέον εμπειρία οργάνωσης αγώνων και η απεργία στις 10 Ιούνη θα σπρώξει ακόμα περισσότερο αυτή τη διάθεση για να διεκδικήσουμε τα αιτήματά μας, που είναι εκ διαμέτρου αντίθετα από αυτά που θέλουν το υπουργείο και τα αφεντικά. Το είδα προσωπικά στο μαγαζί που δουλεύω, όταν κερδίσαμε ότι θα πληρωθούμε τελικά τις ώρες που δουλέψαμε για να προετοιμάσουμε το μαγαζί να ανοίξει μετά την καραντίνα γιατί καταφέραμε να συσπειρωθούμε.

Κώστας Πολύδωρος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας:

Αυτό το ν/σ είναι επίθεση στον πυρήνα του εργατικού δικαίου, καθώς αναγνωρίζει ότι στη διευθέτηση του ωραρίου η διαπραγματευτική ισχύς του εργοδότη είναι μεγαλύτερη από του εργαζόμενου σε ατομικό επίπεδο. Στον κλάδο της Ιδιωτικής Υγείας οι μισθοί έπεσαν 40% στα χρόνια των μνημονίων και οι συνάδελφοι στηρίζονταν στα λεφτά από τις υπερωρίες για να τα βγάλουν πέρα, αλλά τώρα θα πληρώνονται με ρεπό. Με τα ρεπό δεν πληρώνεις τα έξοδά σου. Έχουμε μεγάλη εμπειρία του τι σημαίνει απλήρωτη εργασία, πληρωμή με κουπόνια και μπόνους. Όλα αυτά τα κοντράραμε προτάσσοντας την κλαδική σύμβαση εργασίας, ειδικά μέσα στην πανδημία που παρά την κερδοσκοπία οι εργαζόμενοι δεν κέρδισαν τίποτα.  

Οι αντιδράσεις στον κλάδο είναι πολλές και διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση. Πολλά νέα μέλη έχουν εγγραφεί το τελευταίο διάστημα στο Συνδικάτο Ιδ. Υγείας Αθήνας. Ως ΑΣΚΥ, παράταξη της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, κάναμε εξορμήσεις και συσκέψεις σε χώρους και είδαμε ότι υπάρχει διάθεση για σύγκρουση και την Πέμπτη στην απεργία και για τη συνέχεια. Η επίθεση του Χατζηδάκη μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ. Η κυβέρνηση και τα αφεντικά να είναι στη γωνία, το εργατικό κίνημα και οι αντικαπιταλιστές να δυναμώνουν.

 

Γιατί το νομοσχέδιο είναι επίθεση και στους εργαζόμενους στον Δημόσιο Τομέα;

Νώντας Φάσσος, συμβασιούχος εργαζόμενος στον Ερυθρό:

Το Δημόσιο, όπως τα δημόσια νοσοκομεία, είναι ξεκάθαρα στόχος για το νομοσχέδιο, με κέντρο την επίθεση στον συνδικαλισμό. Ήδη έχουμε δει πολλές διώξεις, όπως με την απόλυση του πρόεδρου του σωματείου του Αγ. Σάββα, Κ. Καταραχιά. Τα νοσοκομεία πολλές φορές μέσα στη χρονιά βγήκαν σε κινητοποιήσεις και απεργίες ενάντια στην κυβέρνηση, βάζοντας φρένο στο μέλλον που σχεδιάζουν για το ΕΣΥ. Θέλουν να υπερισχύσει ο ιδιωτικός τομέας προχωρώντας ακόμα περισσότερο με ΣΔΙΤ. 

Δεν κάνουν προσλήψεις και μονιμοποιήσεις για να ανοίξουν την πόρτα στους εργολάβους στους τομείς της σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης με την γνωστή εικόνα συνθηκών γαλέρας, με 3ωρη και 4ωρη εργασία και χωρίς δικαιώματα. Και όλα αυτά με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης. Υπάρχουν συμβασιούχοι με διαφορετικές μορφές συμβάσεων, με περισσότερα ή λιγότερα χρόνια δουλειάς, αλλά δεν πρέπει να περάσει η διάσπαση μεταξύ μας. Οι συμβασιούχοι πρέπει να μπουν μαζικά στα σωματεία και άμεσα. Αυτός είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος πίεσης. Όλοι καταλαβαίνουν ότι το αίτημά μας πρέπει να είναι η μονιμοποίηση και να το παλέψουμε συλλογικά. Ο Κικίλιας και ο Κοντοζαμάνης τώρα εγκαταλείπουν τα μεγάλα λόγια ότι όλοι χωράμε και είμαστε απαραίτητοι. Ειδικά εμάς τους συμβασιούχους μας επηρεάζει το ν/σ του Χατζηδάκη, γιατί ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε σε εργολάβο ή έξω από το νοσοκομείο. Υπάρχουν και άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, που το εργασιακό τους μέλλον είναι εντελώς αβέβαιο, καθώς πολλοί εργολάβοι στη σύμβαση ήδη βάζουν το όριο ηλικίας κάτω από 45 χρονών. 

Στον Ερυθρό κάναμε πολύ καλές εξορμήσεις το τελευταίο διάστημα. Ειδικά στον χώρο μου στους τραπεζοκόμους, που καθημερινά ανοίγω πολιτικές συζητήσεις, υπάρχει διάθεση για να οργανωθούμε και να κατέβουμε στην πανεργατική. Η τρομερή κινητοποίηση του προσωπικού στον Ερυθρό μετά τη μετατροπή του σε νοσοκομείο μιας νόσου με πρωτοφανείς συνελεύσεις στο προαύλιο και με επιτροπές αγώνα βοηθάει στο να μαζικοποιηθεί το πανό του Ερυθρού στην απεργία στις 10/6.

Εύα Ηλιάδη, εκπαιδευτικός, Ε’ ΕΛΜΕ:

Το ν/σ του Χατζηδάκη συμπληρώνει αυτό της Κεραμέως και θα έχει αντίκτυπο και στην εκπαίδευση, στην ιδιωτική, αλλά και στη δημόσια. Εξαντλητικά ωράρια, καθημερινότητα λάστιχο, τηλεργασία, έξτρα χρόνος εργασίας δηλαδή. Μέσα στην πανδημία το ζήσαμε αυτό οι εκπαιδευτικοί. Πέρα από την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω τηλεργασίας είχαμε βομβαρδισμό από σεμινάρια και καταρτήσεις,  μαζί με διορθώσεις και συνεδριάσεις για συλλόγους διδασκόντων για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Αυτό σήμανε καταστρατήγηση του 8ωρου κατά πολύ. 

Από τη μία ο Χατζηδάκης απελευθερώνει τις απολύσεις, από την άλλη η Κεραμέως προχωράει στην αξιολόγηση. Πεδίο δόξης λαμπρό όχι απλά για να μην προχωρήσει σε διορισμούς, αλλά να μειώσει κι άλλο τα λειτουργικά έξοδα που θα τα επωμιστούμε εμείς. Και για να σταματήσουν τις αντιστάσεις μας βάζουν όλα τα εμπόδια στο νέο ν/σ για να βγει μια απεργία. Για να μπορούμε να βγάλουμε ακόμα και μια στάση πρέπει να πληρώσουμε παράβολα και δικαστικούς επιμελητές, να κάνουμε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και ακόμα και να βγει, προωθούν την απεργοσπασία με αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας πάνω από 30%.

Η συζήτηση έχει φουντώσει στα σχολεία και αναμένουμε μεγάλη συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 10/6. Από την προηγούμενη βδομάδα στην ΕΛΜΕ μου κάνουμε γύρες στα σχολεία για ενημέρωση και οργάνωση της απεργίας.  

 

Σε τι αποσκοπεί η κυβέρνηση με αυτό το νομοσχέδιο;

Αντώνης Σκαρπέλης, μέλος ΔΣ ΕΚΑ:

Η κυβέρνηση τρέχει να ψηφίσει αντεργατικές μεταρρυθμίσεις γιατί πρέπει να καλύψει τους όρους και τις προϋποθέσεις για να εξασφαλίσουν ότι θα πάρουν τα λεφτά από την Ε.Ε. από το ταμείο ανάκαμψης. Τα δάνεια πάντα συνοδεύονται με όρους μνημονιακής φύσης. Αυτά τα δις ευρώ βέβαια είναι ακόμα αέρας κοπανιστός γιατί τίποτα ακόμα δεν είναι σίγουρο από μεριάς Ε.Ε. 

Επίσης, θέλει να στηρίξει τα αφεντικά που κάνουν διάφορες αυθαιρεσίες για να βγάλουν παραπάνω δουλειά χωρίς προσλήψεις. Αυτές τις αυθαιρεσίες νομιμοποιεί το νομοσχέδιο. Όμως ούτε το Δημόσιο τη γλιτώνει λόγω των συμβασιούχων, στους οποίους εφαρμόζουν τις χειρότερες ρυθμίσεις του Ιδιωτικού Τομέα και της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων. Στο Υπουργείο Πολιτισμού το όνειρο της κάθε Μενδώνη είναι να είσαι συμβασιούχος ΕΣΠΑ, να δουλεύεις 12ωρα για να φτιάξεις το έργο, να έρθουν οι τουρίστες, αλλά όταν λήξει το έργο να απολύεσαι. Κι αν δεν είσαι καλό παιδί και απεργείς, δεν θα σε πάρουν σε άλλο έργο. 

Ξέρουν ότι θα οργανώσουμε μαζική αντίσταση απέναντι σε αυτά. Γι’ αυτό περιορίζουν τα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σωματεία, δηλαδή και τα Εργατικά Κέντρα. Τελευταία στιγμή ο Χατζηδάκης έβαλε και άλλη διάταξη, αυτή που απαγορεύει στα δευτεροβάθμια συνδικάτα να καλύπτουν απεργίες που έχουν κηρυχθεί παράνομες από τα δικαστήρια. Τέτοια ανάγκη έχουν να σταματήσουν τις απεργίες. Η ΓΣΕΕ, που έχει γίνει όμιλος προβληματισμού και διαχείρισης ΕΣΠΑ, αναγκάστηκε να βγάλει την απεργία στις 10/6, γιατί είναι τόσο μεγάλη η πίεση της βάσης. Να μαζικοποιήσουμε την απεργία και τη συγκέντρωση για να υπάρξει κλιμάκωση στη συνέχεια.