Η Αριστερά
Στηρίζουμε την εφημερίδα της τάξης μας

Ένα καλό ξεκίνημα ήταν τα 4.800 ευρώ που συγκεντρώθηκαν την πρώτη βδομάδα της οικονομικής εξόρμησης της Εργατικής Αλληλεγγύης. Οι πρώτες ενισχύσεις από συντρόφισσες και συντρόφους, φίλες και φίλους της εφημερίδας άρχισαν να φτάνουν: 

Φωτεινή Δ. 500 ευρώ, Αναστασία Χ. 200 ευρώ, Λευτέρης Α. 100, Θοδωρής Λ. 60, από 50 ευρώ Νατζίγιε Μ., Γιώργος Τ., Θράσος Τ., Λουίζα Γ., από 30 ευρώ Τζέρι Μ., Μαρίνος Ψ., Νίκος Σ., Ευγενία Κ., Μάνος Γ., από 20 ευρώ Θάλεια Μ., Χρήστος Κ., Νίκη Ζ., Νικηφόρος Π., Φωτεινή Λ., από 15 ευρώ Ειρήνη Φ., Κατερίνα Μ., από 10 ευρώ Αλμπάν Γ., Δήμητρα Τ., Μανώλης Μ., Χριστίνα Π., Κατερίνα Τ., Γιώργος Ζ.

Ευχαριστούμε επίσης όσες και όσους γράφτηκαν συνδρομητές: Σάκης Κ., Μαρία Α., Αννα Τ., Κατερίνα Θ., Βασίλης Κ., Βασίλης Λ., Παντελής Γ., Δήμητρα Λ., Μάνος Γ., 

Σταύρος Ψ., Μάνος Κ., Δάνος Π., Λίλιαν Μ., Ειρήνη Φ., Κατερίνα Δ., Έφη Γ., Μάνθος Α., Λευτέρης Μ., Μανώλης Φ., Νίκος Κ., Σπύρος Κ., Μαρία Π., καθώς και το Σωματείο Οδηγών Δήμου Αθήνας, τον ΣΥΔΑΣΑΠ και την ΟΜΥΛΕ που ανανέωσαν τη συνδρομή τους.


Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι η εφημερίδα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς που κράτησε και κρατάει ψηλά τη σημαία των εργατικών διεκδικήσεων και εν μέσω πανδημίας, της πάλης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, της ανάδειξης της αναγκαιότητας του Σοσιαλισμού. 

Δίπλα στα σωματεία, στους αγώνες τους, στους πρόσφυγες και μετανάστες, ανέδειξε, με όρους επιστημονικής πολιτικής ανάλυσης χρησιμοποιώντας όμως κατανοητή γλώσσα και για τον πιο απλό εργάτη, ότι η σύγκρουση με την αστική τάξη είναι μια διαρκής καθημερινή μάχη που ενισχύει και την ενότητα και το μέτωπο αγώνα που χρειάζεται στις μέρες μας το εργατικό λαϊκό κίνημα.

Στις μέρες μας το σύστημα παλεύει να πνίξει τέτοιες φωνές. Οι εργαζόμενοι οφείλουμε να τις ενισχύσουμε και να τις στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις, οικονομικά και ενεργά.

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι το έντυπο που αξίζει να στηρίξουμε ΟΛΟΙ οικονομικά, διότι στην πραγματικότητα ενισχύουμε τη δική μας φωνή, τη φωνή του λαού, της εργατικής τάξης, της διεθνιστικής αλληλεγγύης, της πάλης κατά της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Μαρία Ζαχαρία, γραμματέας Εργατικού Κέντρου Πειραιά
 
Το νομοσχέδιο Χατζηδάκη είναι η τελευταία πράξη μιας μακράς πορείας κατά την οποία επιχειρήθηκε η αποσάθρωση των εργασιακών κεκτημένων με την ελαστικοποίηση της εργασίας και την υπονόμευση των συλλογικών διαδικασιών. 

Ταυτόχρονα, αναπτύχθηκε μία ρητορική υπέρ της “επιλογής” του εργαζόμενου να διαπραγματεύεται με τον εργοδότη του για θέματα αμοιβής και ωραρίου, αποκρύπτοντας το πόσο ευάλωτος είναι ο κόσμος της εργασίας σε συνθήκες αυξημένης ανεργίας και οικονομικής κρίσης. Παρόλα αυτά η μεγάλη μάχη είναι στο πώς θα κινητοποιηθεί η κοινωνία, πώς θα συσπειρωθεί ο κόσμος της εργασίας, πώς θα πειστεί ότι η μοίρα του δεν είναι προδιαγεγραμμένη, αλλά μπορεί ακόμα να αντιδράσει, αρκεί να είναι ενωμένος και ενεργός.

Σε αυτή τη μάχη η «Εργατική Αλληλεγγύη» είναι ένα μεγάλο όπλο, θέτοντας το πολιτικό πλαίσιο με μαχητικότητα και συνεχή παρουσία σε όλα τα κινήματα. Όχι μόνο στο -προφανές- εργατικό κίνημα, αλλά και στην υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, καθώς και στην, εξαιρετικά επιτυχημένη, φεμινιστική απεργία στις 8 Μάρτη.

Καλή αντάμωση στο δρόμο!

Μαργαρίτα Συγγενιώτου, λυρική τραγουδίστρια, οργανωτική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος Ακροάματος   

Η Εργατική Αλληλεγγύη έχει βοηθήσει πάρα πολύ τον αγώνα που δίνουμε για την επαναπρόσληψή μας στο Υπουργείο Οικονομικών, έχοντας γνωστοποιήσει το τι συμβαίνει σε πάρα πολύ κόσμο. 

Σε κάθε μας εκδήλωση είναι εκεί και προσπαθεί να διαδώσει όχι μόνο τον δικό μας αγώνα, αλλά όλων των κοινωνικών ομάδων που αγωνίζονται την εποχή της ανεργίας. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική προσπάθεια, η σύνδεση όλων όσων παλεύουν ενάντια στις επιθέσεις της κυβέρνησης.

Τη διαβάζω κάθε βδομάδα, την ενισχύω και την προτείνω και σε άλλους. Γιατί είναι η μόνη εφημερίδα που αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων μέσα από τη δική τους φωνή. Πάει όμως κι ένα βήμα παραπέρα από τη στήριξη, έχοντας κάθε φορά προτάσεις για το πώς μπορούν να οργανωθούν καλύτερα οι αγώνες μας. Μέσα από το άρθρα αλλά και τους ανθρώπους της που τη διακινούν.

Για όλους αυτούς τους λόγους, αξίζει να την ενισχύσει όλος ο κόσμος! Και να απευθύνεται σε αυτήν για κάθε εργασιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει. 

Λίτσα Κόκκορη, συμβασιούχα καθαρίστρια Υπουργείου Οικονομικών

Η Εργατική Αλληλεγγύη στηρίζει και προβάλει τους αγώνες όλων των εργαζομένων. Στις σελίδες της βρήκαν φιλόξενο χώρο, οι αγώνες που δόθηκαν και δίνονται για το δημόσιο σχολείο και συνολικά στην εκπαίδευση ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές πολιτικές της Κεραμέως.

Δίπλα σε αυτά είναι η φωνή που με συνέπεια στήριξε και στηρίζει τις αντιρατσιστικές μάχες μέσα και έξω από τα σχολεία, για να υπερασπίσουμε τους πρόσφυγες, τους μετανάστες και τα παιδιά τους, ενάντια στη ρατσιστική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ. 

Σήμερα μπροστά στις μάχες που έχουμε να δώσουμε, τέτοιες φωνές είναι ένα στήριγμα που χρειάζεται να ενισχύσουμε και να δυναμώσουμε. 

Στέλλα Τραγά, γενική γραμματέας ΣΕΠΕ Αιγάλεω

Ενάμισι χρόνος πανδημίας, ενάμισι χρόνος αγώνων των υγειονομικών ενάντια στις πολιτικές διάλυσης της ΝΔ στην Υγεία. Απέναντι στην άθλια κυβερνητική προπαγάνδα περί θωρακισμένου ΕΣΥ ή δήθεν διπλασιασμού των κλινών ΜΕΘ και σπάζοντας στα προαύλια των νοσοκομείων το καθεστώς τρομοκρατίας και απαγορεύσεων που επιβλήθηκε τάχα για την προστασία μας από τον κορονοϊό, το υγειονομικό κίνημα έδωσε δυναμικά απαντήσεις.

Ο σύλλογός μας από την πρώτη στιγμή, ως κομμάτι του υγειονομικού κινήματος, ήταν εκεί να διεκδικήσει προσλήψεις, σύσταση κρεβατιών ΜΕΘ, Μέτρα Ατομικής Προστασίας για το προσωπικό, μαζικά τεστ για την κοινωνία, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Υποδέχτηκε αγωνιστικά τον πρωθυπουργό όπως άρμοζε, σπάζοντας το προφίλ του λαοφιλούς ηγέτη που καλλιεργούν συστηματικά τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ.

Σε όλους αυτούς τους αγώνες, πολύτιμος συμπαραστάτης αναδείχτηκε η Εργατική Αλληλεγγύη. Με τις συνεχείς ανταποκρίσεις της και μέσα από τα άρθρα της, συνέβαλλε ανεκτίμητα, ανοίγοντας με τόλμη την κουβέντα και οπλίζοντας όλους μας με τα αναγκαία επιχειρήματα. Άλλωστε, από την εποχή των μνημονίων, το νησί μας και οι αγώνες του φιλοξενήθηκαν και αναδείχτηκαν και με το παραπάνω στις σελίδες της. Της ευχόμαστε ολόψυχα καλή συνέχεια!

Σωτήρης Δρούλιας, πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας

Μέσα στον πανδημικό κυκεώνα κατάλυσης ελευθεριών, στην προσπάθεια να μπει ταφόπλακα στα εργασιακά, ασφαλιστικά, συνδικαλιστικά δικαιώματα, υπάρχει η εβδομαδιαία εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη, που διανέμεται στους εργασιακούς χώρους, ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στο εργατικό κίνημα.

Συνδράμουμε μαζί με τον πρόεδρό μας και το Σωματείο των οδηγών του Δήμου Αθηναίων την εφημερίδα η οποία αποτελεί μια φωνή ενάντια στην προσπάθεια φίμωσης του εργατικού κινήματος.

Οι εργαζόμενοι στην Διεύθυνση Καθαριότητας εκτιμούν τους ανθρώπους της εφημερίδας που επισκέπτονται τον χώρο και κυκλοφορούν το πάντα ενδιαφέρον εβδομαδιαίο φύλο με άρθρα, με απόψεις, με νέα από δραστηριότητες, κινητοποιήσεις, φοιτητικά νέα, διεθνή επικαιρότητα κινημάτων άλλων χωρών, συντονισμό των εργατικών σωματείων για τους αγώνες που οργανώνονται.

Αξιόλογη προσπάθεια που δημιουργεί τις προϋποθέσεις να υπάρξει μια φωνή δυναμική, μαζική, μαχητική ώστε να αντιδράσουμε όλοι σε όλα αυτά που συμβαίνουν με αγώνες στου εργασιακούς χώρους και στους δρόμους.

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε την έκδοση της εφημερίδας Εργατική Αλληλεγγύη για να προσφέρει σημαντικό έργο.

Ηλίας Κουτσιμπέλης, πρόεδρος του Σωματείου οδηγών Δήμου Αθηναίων «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»

Γύρω στο 2004 της ευμάρειας, αγωνιζόμασταν για μια θέση στον ήλιο, συμβασιούχοι της γενιάς των 600 €, δίναμε αγώνες για μονιμοποίηση. 

Η Εργατική Αλληλεγγύη μας έδωσε το βήμα για να κοινωνήσουμε με τον υπόλοιπο κόσμο της εργασίας το δίκαιο αίτημα μας, να ενσωματωθούμε στο Συνδικαλιστικό Κίνημα. Και νικήσαμε!

Ακολουθούσαν αγώνες άνισοι και σκληροί. Ενάντια στο κλείσιμο της Ολυμπιακής από τον SUPER- νεκροθάφτη εργαζομένων υπουργό. Την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας (μετατάξεις) εν μέσω 1ου μνημονίου.

Σήμερα στις σύγχρονες γαλέρες της ΑΑΔΕ, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και για τον Δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών.

Συνεχίζω να διαβάζω και να στηρίζω οικονομικά την Εργατική Αλληλεγγύη. Την εφημερίδα της Τάξης μας και όχι των εφοπ-ληστών.

Γιώργος Ρόδης, Γενικός Σύμβουλος ΠΟΕ ΔΟΥ με την Αυτόνομη Κίνηση Εφοριακών