Εκπαίδευση και νεολαία
Ο Μπακογιάννης επιμένει στα κοντέινερ

14/6, Μπροστά από το Δημαρχείο Αθήνας. Φωτό: Γιώργος Πίττας

Μαζική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14/6 στο Δημαρχείο, την ώρα που συνεδρίαζε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του 133ου και 28ου δημοτικού σχολείου καθώς και της Ένωσης Γονέων της 6ης δημοτικής κοινότητας που απαιτούν να μην μπουν κοντέινερ στις αυλές των σχολείων και να δοθεί σοβαρή και μόνιμη λύση στο κτιριακό πρόβλημα της στέγασης της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευση. 

Στην πρώτη γραμμή βρέθηκαν και οι ίδιοι οι μαθητές που τραγουδούσαν εν χορώ το σύνθημα «εε, οο, πάρτε τα κοντέινερ και φύγετε από εδώ», ενώ είχε προηγηθεί η πετυχημένη εκδήλωσή τους στο θεατράκι της Φωκίωνος Νέγρη στις 13/6 με συμμετοχή της ομάδας ξυλοπόδαρων ΑΚΡΩΝ, θέατρου σκιών και του συγκροτήματος ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ. 

«Ως Σύλλογος Γονέων θεωρούμε ότι η δημοτική αρχή κάνει ένα έγκλημα και εις βάρος των νηπίων που θα κληθούν να μπουν στις τάξεις μέσα σε κοντέινερ, μέσα σε τενεκέδες με απίστευτο κρύο το χειμώνα και καύσωνα το καλοκαίρι αλλά και εις βάρος των μαθητών του δημοτικού που θα περιοριστούν ακόμη περισσότερο και μάλιστα σε συνθήκες κορονοϊού, σε μια μικρή αυλή γύρω στα 300 παιδιά», δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη η Ελένη Χαραλάμπους, από τον Σύλλογο Γονέων του 133ου σχολείου.  

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η παράταξη του Μπακογιάννη με την στήριξη των χρυσαυγιτών συμβούλων καταψήφισε την πρόταση των γονέων και των εκπαιδευτικών. Όπως δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου: «Ο Μπακογιάννης προχώρησε σε επίθεση κατά των γονέων, των συλλόγων εκπαιδευτικών και της Αριστεράς για να επιβάλει τα κοντέινερ στις αυλές των σχολείων για τη δίχρονη προσχολική αγωγή. Η απάντηση πρέπει να είναι η κλιμάκωση του αγώνα με απεργιακή απάντηση όλων των σωματείων της εκπαίδευσης μαζί με τους γονείς».