Εκπαίδευση και νεολαία
Ακούστε τη “Φωνή των Παιδιών”

Oι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη

Πηγαίνουν στην Τρίτη Δημοτικού και παρά τη μικρή τους ηλικία δίνουν τις πιο καίριες απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί θα έκανες επανάσταση σήμερα;». Ο λόγος για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ταυρωνίτη Χανίων, που μόλις εξέδωσαν το τρίτο τεύχος της εφημερίδας τους «Η Φωνή των Παιδιών». Οι απαντήσεις στο ερώτημα περί επανάστασης, είναι ένα από τα πολλά άρθρα που επιμελήθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στις 16 σελίδες της εφημερίδας.

«Η επανάστασή μου θα γίνει για να μην υπάρχει πείνα πουθενά στον κόσμο πια, γιατί πολλά παιδιά και άτομα δεν έχουν φαγητό και νερό» γράφει μεταξύ άλλων η Μελίνα. «Εγώ άμα έκανα επανάσταση θα την έκανα για τους πρόσφυγες. Γιατί στις χώρες τους γίνεται πόλεμος κι αναγκάζονται να φεύγουν από τη χώρα τους» λέει η Δανάη. «Γι’ αυτό θα έκανα επανάσταση. Για την ελευθερία, την Ειρήνη και το Δίκαιο» συνεχίζει. «Αν θα έκανα επανάσταση θα ήταν για το περιβάλλον και τα δικαιώματα των παιδιών» τονίζει η Αναστασία που θα άλλαζε «την ανωριμότητα των μεγάλων κυρίως, που δεν σέβονται το περιβάλλον και καθημερινά το μολύνουν». Η Δήμητρα θα έκανε επανάσταση «για τα αδέσποτα ζώα» που δεν έχουν σπίτι, φαγητό και νερό, ενώ η Αλεξία θα επαναστατούσε για τα παιδιά που πεθαίνουν από την πείνα, το κρύο και τη δίψα και τα βάζει με το κράτος που δεν δίνει σημασία στις οικογένειες με αυτά τα προβλήματα.  

Η συνέλευση της τάξης αποφάσισε τα έσοδα του τεύχους να μοιραστούν στην Κοινωνική Κουζίνα Χανίων, στον Σύλλογο Ορίζοντα Χανίων και στα Παιδικά Χωριά ΣΟΣ. 

Μπορείτε να ξεφυλλίσετε τη Φωνή των Παιδιών εδώ