Η Αριστερά
Ρωσία: Νέα οργάνωση για την Διεθνιστική Σοσιαλιστική Τάση

Την ένταξή της στην Διεθνιστική Σοσιαλιστική Τάση (στην οποία ανήκει και το ΣΕΚ) ανακοίνωσε η Σοσιαλιστική Τάση από τη Ρωσία. Mεταξύ άλλων σημειώνει:

«Η δράση του τελευταίου ενάμιση χρόνου ήταν στενά συνδεδεμένη με τη δράση της Διεθνιστικής Σοσιαλιστικής Τάσης… Η οργάνωσή μας αναπτύχθηκε μέσα από έναν μικρό τροτσκιστικό κύκλο και σε συγκεκριμένες στιγμές μεγάλωσε την εμβέλειά της. Κάναμε κινητοποιήσεις στήριξης των διαμαρτυριών και του εργατικού κινήματος της Λευκορωσίας, κινήσεις αλληλεγγύης με τους διαδηλωτές στη Νιγηρία και παρεμβήκαμε σε αντικαθεστωτικές διαμαρτυρίες στη Ρωσία. Ταυτόχρονα είχαμε πολιτική δράση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Οργανώσαμε ανοιχτές συζητήσεις για τις θεμελιώδεις κατευθύνσεις της θεωρίας του Τόνι Κλιφ και των συντρόφων του. Βοηθήσαμε σε εκδηλώσεις συντρόφων από άλλες περιοχές της χώρας, τόσο δικών μας υποστηρικτών όσο και μαρξιστικών – φεμινιστικών συλλογικοτήτων. Δουλέψαμε μαζί με το συνδικάτο των μεταφορών, συμμετείχαμε σε συνδικαλιστικό σχολείο στη Μόσχα και οργανώσαμε καμπάνια στήριξης του συγκεκριμένου σωματείου στην πόλη μας. 

Αυτή τη στιγμή η Σοσιαλιστική Τάση είναι μια ομάδα με πλήρη δράση στο Νίζνι Νόβγκοροντ. Έχουμε επίσης μέλη στη Μόσχα και το Γιακούτσκ και υποστηρικτές στην περιοχή του Λιπέτσκ. Προσδοκούμε την ακόμα στενότερη συνεργασία με τη Διεθνιστική Σοσιαλιστική Τάση και την ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της ομάδας μας όσο και ολόκληρου του επαναστατικού σοσιαλιστικού κινήματος... Θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε προκειμένου να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους ανθρώπους στις γραμμές μας και στο σοσιαλιστικό κίνημα».