Η Άποψή μας
Κυβέρνηση θανατερής υποκρισίας

Ρεκόρ υποκρισίας Μητσοτάκη: “πένθος” για τη Φώφη Γεννηματά, χειραψίες με τον δολοφόνο Μπιν Σαλμάν, ρατσιστικές πλάτες για τους δολοφόνους του Νίκου Σαμπάνη

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κήρυξε εθνικό πένθος μετά το θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Προσπαθεί να εκμεταλλευθεί τις ευαισθησίες του κόσμου για μια γυναίκα πολιτικό που έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, για τη Φώφη Γεννηματά που κουβαλούσε το όνομα του ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ με τη μεγαλύτερη δημοφιλία. Πρόκειται για ακραία κυνική στάση την ώρα που:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πάει στην κηδεία επιστρέφοντας από τη Σαουδική Αραβία όπου έσφιξε το χέρι του του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, του πρίγκιπα που διέταξε να δολοφονηθεί και να διαμελιστεί το πτώμα του δημοσιογράφου Αντνάν Κασόγκι.

Οι υπουργοί της Νέας Δημοκρατίας, ο «αρμόδιος» Θεοδωρικάκος και ο «μεταφασίστας» Γεωργιάδης καλύπτουν τους αστυνομικούς που εκτέλεσαν με καταιγισμό από σφαίρες το Νίκο Σαμπάνη, το νεαρό Ρομά στο Πέραμα.

Στο λιμάνι του Πειραιά, στο κολαστήριο της COSCO, άλλος ένας εργάτης έπεσε νεκρός την ώρα της δουλειάς από «εργατικό ατύχημα». Λίγες μόνο μέρες μετά το θάνατο του Ανέες Μιρ, του νεαρού ντελιβερά που σκοτώθηκε την ώρα της δουλειάς στην Καλλιθέα.

Τρίζουν

Και όλα αυτά τη στιγμή που οι θάνατοι από το νέο κύμα της πανδημίας κορυφώνονται ξανά με 50 νεκρούς καθημερινά, αλλά ο Πλεύρης συνεχίζει την κατεδάφιση του ΕΣΥ. Τα κόκκαλα του Γιώργου Γεννηματά τρίζουν.

Τίποτε από όλα αυτά τα αίσχη της κυβέρνησης δεν μένει και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο. Οι λιμενεργάτες της COSCO κήρυξαν άμεσα απεργία και έκαναν συγκέντρωση στο κέντρο του Πειραιά. Οι συνάδελφοι του Ανέες Μιρ έκαναν μοτοπορεία ξεκινώντας από το σημείο που σκοτώθηκε και ετοιμάζονται για απεργία στις 9 Νοέμβρη. Οι εργάτες της Υγείας έκαναν πανελλαδική απεργία και συνεχίζουν με μάχες από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ενάντια στις απολύσεις με πρωτοπόρο τον Σύλλογο Εργαζομένων του Άγ. Σάββα, ενώ ετοιμάζονται για νέα πανελλαδική απεργία την 1 Δεκέμβρη. Και όλοι και όλες θυμηθήκαμε τα αιτήματα της εξέγερσης του Δεκέμβρη 2008, τότε που ο Κορκονέας δολοφονούσε τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Είναι ώρα επιτέλους να αφοπλιστεί η αστυνομία, να πάψει ο κάθε μπάτσος να έχει δικαίωμα ζωής και θανάτου πάνω στον κόσμο που καταδιώκει.

Στεκόμαστε στο πλευρό της οικογένειας και των φίλων του Νίκου Σαμπάνη που απαιτούν δικαιοσύνη, να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι αστυνομικοί, να σπάσει η ρατσιστική ασυλία. Συνδέουμε τις μάχες ενάντια στην αστυνομοκρατία με τις απεργίες ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Και γενικεύουμε τον αγώνα μας για να ρίξουμε τη θανατερή κυβέρνηση και το σύστημα που υπηρετεί. Το σύνθημα του 2008 «Στα αφεντικά λεφτά, στη νεολαία σφαίρες- ετούτης της κυβέρνησης τελειώνουνε οι μέρες» παραμένει επίκαιρο. Και αυτή τη φορά κανένας Γ.Α. Παπανδρέου δεν μπορεί να τους δώσει διέξοδο. Παλεύουμε για την εργατική εναλλακτική ενάντια στις βαρβαρότητες του καπιταλισμού ενισχύοντας την επαναστατική Αριστερά.