Εκπαίδευση και νεολαία
Εκπαιδευτικοί: Η μάχη συνεχίζεται

11/10, Πανεκπαιδευτική απεργία. Φωτο: Στέλιος Μιχαηλίδης

Σε συνέχεια της μάχης ενάντια στην αξιολόγηση, παρά τα πραξικοπήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών καλεί το Δίκτυο Εκπαιδευτικών “Η Τάξη μας”.

“Η μάχη για να ανατρέψουμε την αξιολόγηση της Κεραμέως και όλη την αντιδραστική της πολιτική που συρρικνώνει το δημόσιο σχολείο μπαίνει σε νέα φαση, μετά το ξεπούλημα του αγώνα που έκαναν οι ηγεσίες της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Θα χρειαστει σε κάθε σύλλογο ΠΕ και σε κάθε ΕΛΜΕ να επιμείνουμε στη μάχη να μη περάσει η αξιολόγηση. Να βοηθήσουμε την οργή και τον θυμό των συναδέλφων, ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική της Κεραμέως να ξαναεκφραστεί μαζικά και να πεταξει στα σκουπίδια τα πραξικοπήματα των συνδικαλιστικών ηγεσιών” σημειώνει σε ανακοίνωσή του και μεταξύ άλλων συνεχίζει:

“Ήδη μια σειρά απο ΕΛΜΕ και σύλλογοι ΠΕ προχωράνε για να ξαναβγεί στους δρόμους η δυναμική του κλάδου. Αφού αρνούνται οι Ομοσπονδίες να προχωρήσουν στην επαναπροκήρυξη της απεργίας αποχής, έχουν ξεκινήσει αυτην την προσπάθεια μια σειρά απο σύλλογοι ΠΕ και ΕΛΜΕ. Την ίδια ώρα γίνεται η προσπάθεια στην ΟΛΜΕ, στην οποία συμμετέχουν δεκάδες ΕΛΜΕ, να ξαναγίνει κύκλος γενικών συνελευσεων και συνέλευση προέδρων για να εκφραστεί γνήσια η διάθεση του κλάδου, χωρίς πραξικοπήματα.

Αυτήν την μάχη χρειάζεται να την απλώσουμε σε κάθε ΕΛΜΕ και σε κάθε σύλλογο ΠΕ. Να εμποδίσουμε την εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία. Με στάσεις εργασίας και με κάθε τρόπο να αφήσουμε να προχωρήσουν τα σχέδια του υπουργείου και ταυτόχρονα να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ξαναβγεί ορμητικά η οργή των συναδέλφων αναγκάζοντας τις Ομοσπονδίες να υλοποίησουν την διάθεση του κλάδου και όχι του Υπουργείου.

Μαζι με την μάχη ενάντια στην αξιολόγηση δυναμώνουμε τα σωματεία μας. Στις εκλογές που γίνονται όλο το επόμενο διάστημα, πετάμε στην άκρη όλους αυτούς τους «συνδικαλιστές» και τις παρατάξεις που έβαλαν πλάτη στην Κεραμέως. Δυναμώνουμε παντού τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ που αταλάντευτα απο την πρωτη στιγμή έδωσαν την μάχη και συνεχίζουν κλιμακώσουμε απεργιακά, για να ανατρέψουμε την πολιτική που διαλύει το δημόσια σχολείο. Ό,τι και να κάνουν η Κεραμέως και οι συνδικαλιστές της, δε θα μπορέσουν να σταματήσουν το ποτάμι των χιλιάδων οργισμένων και αποφασισμένων εκπαιδευτικών. Εμείς θα νικήσουμε”.