Εκπαίδευση και νεολαία
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο 20/1

13/1, φοιτητική διαδήλωση

Με το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που προγραμματίζεται την Πέμπτη 20/1, 1μμ, στα Προπύλαια δίνεται η ευκαιρία σε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης να συντονιστεί και να δώσει από κοινού τη μάχη ενάντια στην κυβέρνηση. 

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας είναι σε αναβρασμό. Οι μαθητές/ριες διεκδικούν με καταλήψεις ασφαλή σχολεία και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο πλευρό τους αντιστεκόμενοι στα απεργοσπαστικά μέτρα του υπουργείου. Την ίδια στιγμή, οι φοιτητές/ριες βγαίνουν ξανά στο δρόμο απέναντι σε μια κυβέρνηση που, όπως δείχνουν τα γεγονότα στην ΑΣΟΕΕ, τους επιτίθεται με δυνάμεις των ΟΠΚΕ στις σχολές ενώ ταυτόχρονα κάνει πλάτες σε στελέχη της με βαρύτατες κατηγορίες.

«Η κυβέρνηση έχει ξεσηκώσει την οργή των μαθητών και τον εκπαιδευτικών», σχολιάζουν σε προκήρυξή τους οι Mαθητές/ριες Anticapitalista και καλούν «να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας απλώνοντας τις καταλήψεις και κατεβαίνοντας με τα σχολεία μας τη Πέμπτη 20/1, 1μμ στο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια. Διεκδικούμε εδώ και τώρα να ακούσουν τη φωνή των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών που δύο χρόνια τώρα παλεύουν για ανοιχτά σχολεία με ασφάλεια, αυτό σημαίνει μέχρι 15 μαθητές ανά τάξη, επίταξη χώρων, μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικού και καθαριστικού προσωπικού, μαζικά δωρεάν PCR και rapid τεστ». 

Οι εκπαιδευτικοί του Δικτύου «Η Τάξη μας» σε προκήρυξή τους που ήδη διακινείται πλατιά στα σχολεία υπογραμμίζουν: «Την Πέμπτη 20 Γενάρη οι φοιτητικοί σύλλογοι πανελλαδικά προχωράνε σε συλλαλητήρια. Μαζί τους θα βρεθούν και οι μαθητές. Εκεί πρέπει να βρεθούν και όλα τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι ΕΛΜΕ και οι Σύλλογοι πρωτοβάθμιας. Για να διεκδικήσουμε από τα συνδικάτα μας να κλιμακώσουν απεργιακά με τα αιτήματα που έχουμε διαμορφώσει τα τελευταία δύο χρόνια για ασφαλή σχολεία για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς». 

Αντίστοιχα και τα μέλη του ΣΕΚ στις Σχολές καλούν σε μαζικοποίηση των γενικών συνελεύσεων «για να συζητήσουμε και να οργανώσουμε τον αγώνα με πρώτο σταθμό το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο τη Πέμπτη, μαζί με τις μαθητικές καταλήψεις και τους εκπαιδευτικούς... Είναι μία κυβέρνηση που δε μπορεί να ξεφύγει από την οργή του κόσμου για τα εγκλήματα της, το σύνθημα κάτω η Νέα Δημοκρατία την ακολουθεί παντού. Οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες με κοινούς αγώνες μπορούμε να τους ανατρέψουμε!»