Εκπαίδευση και νεολαία
Μέρες δράσης για την Παιδεία

Μήνας απεργιακών κινητοποιήσεων ξεκινάει στις 10 Φλεβάρη για τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα σε όλη τη χώρα με κέντρο την ικανοποίηση των διεκδικήσεων για τη δημόσια Παιδεία. 

Όπως ανακοίνωσε η ΑΔΕΔΥ, από τις 10/2 με αφετηρία την Κρήτη, θα πραγματοποιούνται στάσεις εργασίας από τις 12μ. μέχρι το τέλος του ωραρίου, σε όλο το δημόσιο τομέα, σε συγκεκριμένη ημερομηνία ανά περιφέρεια, με κορύφωση ένα απεργιακό συλλαλητήριο στις 9 Μάρτη στην Αθήνα. Την παραμονή της απεργιακής κινητοποίησης σε κάθε σημείο η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιεί επισκέψεις σε εργασιακούς χώρους, συνεντεύξεις τύπου και συγκεντρώσεις συνδικαλιστικών στελεχών.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής (σε παρένθεση το μέρος του απεργιακού συλλαλητηρίου): 10/2 Κρήτη (Ηράκλειο 1μμ), 10/2 Ρόδος, 16/2 Δυτ. Ελλάδα (Πάτρα 1μμ), 16/2 Ήπειρος (Γιάννενα 1μμ), 23/2 Πελοπόννησος (Τρίπολη 1μμ), 23/2 Αν. Μακεδονία – Θράκη (Καβάλα και Κομοτηνή 1μμ), 2/3 Θεσσαλία (Καρδίτσα 1μμ), 2/3 Δυτ. Μακεδονία (Κοζάνη 1μμ), 2/3 Στερεά Ελλάδα (Λαμία 1μμ), 3/3 Θεσσαλονίκη, 9/3 Αθήνα.

Οι διεκδικήσεις που θέτει η ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων δεν είναι άλλες από αυτές για τις οποίες παλεύει εδώ και χρόνια το κίνημα της εκπαίδευσης: Η αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία, η λήψη μέτρων υγιεινής στα σχολεία λόγω πανδημίας με κυριότερο τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και κάλυψη των χιλιάδων οργανικών κενών, αυξήσεις στους μισθούς, παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία με κατάργηση των δοτών «αιρετών» από τα υπηρεσιακά συμβούλια, όχι στην τηλεκπαίδευση.

Σύσκεψη του Δικτύου Εκπαιδευτικών «Η Τάξη μας» ήταν σε εξέλιξη το απόγευμα της Τρίτης 8/2, για την οργάνωση των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ και της απεργιακής 8 Μάρτη.