Εκπαίδευση και νεολαία
Βούλα - Έξω οι φασίστες

Φασιστική επίθεση ομάδας 20 ενήλικων σε μαθητές που έκαναν κατάληψη στο 2ο ΓΕΛ Βούλας σημειώθηκε το βράδυ της 19ης Γενάρη, με αποτέλεσμα ένας μαθητής να τραυματιστεί βαριά. 

Το γεγονός αποσιωπήθηκε από τα ΜΜΕ και όχι μόνο. «Η προσπάθεια συγκάλυψης ως μεμονωμένου γεγονότος ή μάχης ανάμεσα στα “δύο άκρα” δεν θα περάσει», αναφέρει το ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης που προωθεί η ΚΕΕΡΦΑ Νοτίων σε σωματεία της περιοχής. «Πρόσφατη είναι η επίθεση αντίστοιχων ομάδων που επιτέθηκαν σε προσφυγόπουλα και γονείς στο 2ο ΕΠΑΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη πριν τα Χριστούγεννα, ενώ δεν ξεχνάμε τις φασιστικές επιθέσεις σε σχολεία και γειτονιές την περίοδο που έκλεινε ένας χρόνος από την καταδίκη των νεοναζί στο Εφετείο… Δεν θα τους αφήσουμε να τρομοκρατούν μαθητές που παλεύουν ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση της ΝΔ».

Ανακοίνωση έβγαλε και η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νοτίων που αναφέρει: «Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη του 2ου φλερτάρει με το αρνητικό παράσημο της πολιτικής δολοφονίας που έλαβε ο Μητσοτάκης ο 1ος. Τότε που ο ακροδεξιός νέο-δημοκράτης Καλαμπόκας στην προσπάθεια του να διαλύσει μαθητική κατάληψη, δολοφόνησε τον αγωνιστή  καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα στις 8/1/1991. Η κυβέρνηση αντί να σκύβει το κεφάλι ταπεινωμένη για την ανικανότητα της να προσφέρει στοιχειώδεις και αξιοπρεπείς συνθήκες εκπαίδευσης και ασφάλειας, κουνάει επικριτικά το δάκτυλο στους αγωνιζόμενους μαθητές που διεκδικούν τα αυτονόητα».