Η Αριστερά
STOP στη στοχοποίηση του σ. Παπαδάκη

«Η στοχοποίηση του Κώστα Παπαδάκη από τον Άδωνι Γεωργιάδη και κυβερνητικά ΜΜΕ συνιστά επίθεση στο δικηγορικό λειτούργημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εναλλακτική Παρέμβαση-Δικηγορική Ανατροπή καταγγέλλοντας τον Υπουργό Ανάπτυξης για την ανάρτησή του στο τουίτερ με την οποία αναπαράγει ανώνυμο δημοσίευμα της ηλεκτρονικής εφημερίδας «iefimerida» του Χ. Ράπτη που παρουσιάζει άρθρο του μέλους της Εναλλακτικής Παρέμβασης Κώστα Παπαδάκη για το ρόλο και την αξιοπιστία των δημοσκοπήσεων. Ο Γεωργιάδης συνόδευσε την ανάρτηση με τον τίτλο του δημοσιεύματος: «Γνωστός δικηγόρος, υπερασπιστής της 17Ν, ζητάει να καταργηθούν οι δημοσκοπήσεις!»

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συνάδελφοι και δη μέλη της Εναλλακτικής στοχοποιούνται από τον ανοιχτά κυβερνητικό Τύπο με χυδαίες διαστρεβλώσεις, προσωπικές επιθέσεις και λιβελλογραφήματα. Αλλά το να υιοθετείται από εν ενεργεία Υπουργό η μέθοδος προσωπικής στοχοποίησης δικηγόρων για τις θέσεις τους για πολιτικά ή κοινωνικά ζητήματα μέσω της ταύτισης του δικηγόρου με τον εντολέα του και τα φερόμενα αδικήματα του προσώπου που υπερασπίζεται είναι μέγιστο και επικίνδυνο θεσμικό ατόπημα. Στοχοποιούν τον Κώστα Παπαδάκη για τους πολύχρονους αγώνες του για τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα και για τον τρόπο που άσκησε και ασκεί το δικηγορικό λειτούργημα. 

Οι σύμβουλοι της Εναλλακτικής Παρέμβασης – Δικηγορικής Ανατροπής έχουν ήδη απευθυνθεί στο ΔΣ του ΔΣΑ, ζητώντας την έκδοση ανακοίνωσης του ΔΣΑ που να υπερασπίζεται συνολικά το δικηγορικό λειτούργημα απέναντι σε τέτοιες επιθέσεις φορέων της εκτελεστικής εξουσίας», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«H χυδαία επίθεση κατά του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη, γνωστού για την αποφασιστική συμβολή του στην πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής και στην απόκρουση των κατασταλτικών μεθοδεύσεων των κυβερνήσεων έρχεται κατ’ ευθείαν από τα βάθη του καλοπληρωμένου βόθρου της δήθεν “δημοσιογραφίας” που υπερασπίζεται την κυβέρνηση Μητσοτάκη απολαμβάνοντας προνομιακή μεταχείριση στη λίστα Πέτσα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΚΕΕΡΦΑ.

«Είναι επίθεση κατά της άσκησης ανεξάρτητης και μαχητικής δικηγορίας, είναι τίτλος τιμής για εκείνον και φυσική αποφορά του βόθρου για τους κατηγόρους του. Η δράση του και μέσα από την ΚΕΕΡΦΑ και άλλες κινήσεις υπεράσπισης δικαιωμάτων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μας κάνει κάτι παραπάνω από υπερήφανους. Καλούμε τον ΔΣΑ και την ΕΣΗΕΑ να καταδικάσουν αποφασιστικά την επίθεση καθώς η δημοσιογραφική δεοντολογία και οι συκοφαντίες του Α Σ Γεωργιάδη έχουν πιάσει πάτο».

Ανακοίνωση υπεράσπισης εξέδωσε και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.