Εκπαίδευση και νεολαία
Εκπαίδευση - Όχι ποινές σε απεργούς

21/2, Κινητοποίηση εκπαιδευτικών. Φωτό: Τάσος Αναστασιάδης

Στάση εργασίας και συγκέντρωση στην Α’ Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας πραγματοποίησαν σωματεία εκπαιδευτικών το μεσημέρι της Δευτέρας 21/2. Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τη νέα επίθεση του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο κάλεσε 114 διευθυντές των σχολείων να παραλάβουν έγγραφα με κυρώσεις σε βάρος τους, ως τιμωρία για τη μη συμμετοχή στη διαδικασία της αξιολόγησης.  

Η Ανθή Αθανασούλα, δασκάλα, μέλος του ΣΕΠΕ “Αριστοτέλης” που κάλεσε στην κινητοποίηση, δήλωσε στην Εργατική Αλληλεγγύη: «Βρισκόμαστε σε απεργία – αποχή από την αξιολόγηση και το υπουργείο αποφάσισε ποινές εναντίον 114ων συναδέλφων διευθυντών, δεν ξέρουμε με ποιο κριτήριο, καθώς είναι περισσότερα από 114 τα σχολεία που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή. Όπως και να ‘χει πρόκειται για ποινές σε απεργούς και είναι απαράδεκτο. Τη Δευτέρα λοιπόν τους είχαν καλέσει στη διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να τα παραλάβουν. Ως σωματείο αποφασίσαμε ότι δεν πρέπει κανένας συνάδελφος να μείνει μόνος του και γι’ αυτό οργανώσαμε κινητοποίηση εκεί όπου τους είχαν καλέσει να παραλάβουν τα έγγραφα, στέλνοντας το μήνυμα ότι δεν θα περάσουν οι διώξεις κι ότι συνεχίζουμε όλοι μαζί δυναμικά. Παρότι η κινητοποίηση αποφασίστηκε το προηγούμενο απόγευμα και είχαμε μισή μέρα να την οργανώσουμε, πήγε πολύ καλά. Περισσότερα από 100 άτομα συμμετείχαν. Διεκδικούμε κι από τη ΔΟΕ να στηρίξει και να σταματήσει να σφυρίζει αδιάφορα».


Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις που κηρύσσει η ΑΔΕΔΥ από πόλη σε πόλη με κύρια αιχμή τα ζητήματα της Παιδείας. Μετά το Ηράκλειο και τη Ρόδο, στάση εργασίας έγινε στις 16/2 στην Πάτρα και τα Γιάννενα. 

Ακολουθούν πανδημοσιοϋπαλληλικές στάσεις εργασίας (12μεσ με λήξη του ωραρίου) 23/2 Πελοπόννησος (απεργιακή συγκέντρωση στην Τρίπολη 1μμ), 23/2 Αν. Μακεδονία – Θράκη (Καβάλα και Κομοτηνή 1μμ), 2/3 Θεσσαλία (Καρδίτσα 1μμ), 2/3 Δυτ. Μακεδονία (Κοζάνη 1μμ), 2/3 Στερεά Ελλάδα (Λαμία 1μμ), 3/3 Θεσσαλονίκη, 9/3 Αθήνα.