Εκπαίδευση και νεολαία
Κινητοποίηση στη Γκράβα

23/2, διαδήλωση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών/τριών για τον ένα μήνα από τον θάνατο μαθητή σε τροχαίο

Κινητοποίηση στην Γκράβα καλούν το πρωί της Τετάρτης 23/2 οι σύλλογοι γονέων και τα σωματεία εκπαιδευτικών, απέχοντας από την πρώτη διδακτική ώρα, με αφορμή τη συμπλήρωση ενός μήνα από το χαμό ενός τετράχρονου παιδιού που παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα στην οδό Ταϋγέτου. 

Γονείς, μαθητές κι εκπαιδευτικοί διεκδικούν μέτρα για την ασφάλεια των παιδιών. «Αυτά που ζητάμε είναι τα αυτονόητα για την ασφαλή πρόσβαση κάθε παιδιού στο σχολείο του, στους δημοτικούς χώρους αναψυχής και στις αθλητικές εγκαταστάσεις» τονίζει ο Σύλλογος Γονέων του 132ου Δημοτικού Σχολείου που καλεί στην κινητοποίηση. 

Η Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας σημειώνει: «Η δημοτική αρχή χρειάζεται να ακούσει τη φωνή των γονιών και των εκπαιδευτικών που δεν ανέχονται άλλη αδιαφορία μπροστά στην απώλεια ζωών μικρών παιδιών. 

Τώρα είναι η ώρα να παρθούν επιτέλους μέτρα για την λειτουργία των ολοήμερων σχολείων και την ασφάλεια των παιδιών, όσο οι γονείς τους είναι στη δουλειά, για την πρόσληψη σχολικών τροχονόμων και την ειδική εκπαίδευσή τους, προκειμένου να ανταποκρίνονται στα ιδιαίτερα απαιτητικά καθήκοντά τους, για τη δημιουργία ασφαλών συνθηκών, εντός και εκτός των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας».