Εκπαίδευση και νεολαία
ΣΕΠΕ Αμαρουσίου: Όχι μετατροπή του 1ου Γυμνασίου σε πειραματικό

Στην οργάνωση κοινών κινητοποιήσεων για την ανατροπή της απόφασης του Υπουργείου Παιδείας να μετατρέψει το 1ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου σε Πειραματικό καλεί τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας της ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου.

«Μετά τις μαζικές αποφάσεις εκπαιδευτικών και γονέων να μη δεχθούν τη μετατροπή τους σε Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, η πολιτική ηγεσία έδωσε εντολή στους Διευθυντές B’ βάθμιας Εκπ/σης να εισηγηθούν αυτοί, κόντρα στην δημοκρατικά εκφρασμένη βούληση της εκπαιδευτικής κοινότητας, τη μετατροπή σχολείων σε Πειραματικά ή Πρότυπα Σχολεία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΕΠΕ Αμαρουσίου. «Αλήθεια τι προβλέπει ο Διευθυντής Δ.Ε. Β΄ Αθήνας και το ΥΠΑΙΘ για τα παιδιά αυτά; Να μετακινηθούν σε Γυμνάσια που βρίσκονται σε γειτονικές περιοχές αποκομμένα από το κοινωνικό περιβάλλον τους!».

Όσο για τον χαρακτήρα αυτών των σχολείων ο σύλλογος επισημαίνει ανάμεσα σε άλλα ότι τελικά «εντείνουν τον διαχωρισμό και την κατηγοριοποίηση σχολείων και μαθητών», ενώ ταυτόχρονα είναι «τα μόνα σχολεία στα οποία εκ νόμου οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν οργανικές θέσεις και τα πρώτα σχολεία που νομοθετικά έχει καθιερωθεί η χρηματοδότησή τους και μέσω χορηγιών και δωρεών».