Η Αριστερά
Εργατική Αλληλεγγύη: Οικονομική εξόρμηση - Στηρίξτε τη δική σας εφημερίδα

Η Εργατική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάντα στο πλευρό του κόσμου που παλεύει.

Στην πρώτη γραμμή μαζί με τους απεργούς για Συλλογικές Συμβάσεις με αυξήσεις, για μαζικές προσλήψεις, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Στην πρώτη γραμμή των αγώνων για να τσακίσουμε τους φασίστες και να υπερασπίσουμε τους μετανάστες και τους πρόσφυγες, στους αγώνες ενάντια στον σεξισμό και κάθε μορφής καταπίεση.

Το απεργιακό ποτάμι φουσκώνει και μπορεί να γίνει η δύναμη που θα πνίξει αυτή την κυβέρνηση που τρέχει να κρύψει τη σαπίλα της. Παλεύουμε για να πάρει η εργατική τάξη τον έλεγχο παντού και στην οικονομία και στην πολιτική, για να απαλλαγούμε από τις βαρβαρότητες του καπιταλισμού και οι απεργίες μας είναι βήματα προς αυτή την προοπτική. 

Ξεκινάμε τρίμηνη καμπάνια οικονομικής εξόρμησης με στόχο 50.000 ευρώ και ζητάμε την ενίσχυσή σας! Για να συνεχίσουμε να προβάλουμε και να στηρίζουμε κάθε αγώνα, για να ακούγεται δυνατά η φωνή της αντικαπιταλιστικής αριστεράς που παλεύει για την εργατική εναλλακτική, για την εργατική δημοκρατία.

Στηριζόμαστε μόνο στις δικές σας ενισχύσεις, των αναγνωστών και των υποστηρικτών της εφημερίδας, στις εργαζόμενες, τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, στη νεολαία, στον κόσμο της Αριστεράς και των κινημάτων.

Κάθε ευρώ που στέλνετε κάνει διαφορά!


Το τελευταίο διάστημα συμβαίνουν πολύ ωραία πράγματα στο νοσοκομείο μου, το ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς». Από τον Ιούνιο και μετά οι Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν οδήγησαν τους εργαζόμενους στη συλλογική δράση και στην αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους: μοιράσαμε κείμενο στους ασθενείς και συνοδούς τους στο ΤΕΠ ενημερώνοντας για την απαράδεκτη κατάσταση του Νοσοκομείου και τους καλούσαμε σε κοινή πάλη για την ενίσχυση του ΕΣΥ. 

Οι παθολόγοι εναντιώθηκαν στην υπερεργασία και υπερεφημέρευση για να μην κινδυνεύουν οι ασθενείς και οι ίδιοι, πραγματοποιήσαμε μια συγκλονιστική παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των ανακαινισμένων (με δωρεά του Λάτση) ΤΕΠ από τον Πλεύρη, συμμετείχαμε στην πανυγειονομική απεργία στις 20 Οκτώβρη με μαζικότερους όρους από ποτέ. 

Για τις εξελίξεις αυτές, έπαιξαν ρόλο διάφορα πράγματα. Μέσα σε αυτά, πιστεύω ότι έχει παίξει σημαντικό ρόλο και η διακίνηση της Εργατικής Αλληλεγγύης στο Νοσοκομείο μας. 

Γιατί είναι η φωνή των εργαζομένων πανελλαδικά, είναι η φωνή που επηρεάζει και επηρεάζεται από το εργατικό κίνημα, είναι η φωνή που φέρνει πολιτικές απόψεις που κερδίζουν τους απλούς ανθρώπους της εργασίας. Είναι η εφημερίδα που αγκάλιασε και πρόβαλε όλα όσα διαδραματίζονται στο νοσοκομείο μας μέσα από τους ίδιους τους εργαζόμενους. 

Αυτή η σχέση αλληλεπίδρασης της Εργατικής Αλληλεγγύης με τους εργαζόμενους, είναι μια σχέση που συντελεί στο να υπάρχουν τεράστιες αλλαγές και στις δυο πλευρές. Αλλαγές που οδηγούν στην πραγματική δημοκρατία και απελευθέρωση. 

Αυτές τις αλλαγές θέλουμε να συνεχίσουμε στο νοσοκομείο μας και γενικότερα και για αυτό χρειαζόμαστε την Εργατική Αλληλεγγύη αλλά και μας χρειάζεται. Ας την ενισχύσουμε όπως μας ενισχύει! 

Μαρία Χαρχαρίδου,
Νοσηλεύτρια, μέλος Δ.Σ. Σωματείου Νοσοκομείου Γεννηματά

 

Όταν γνώρισα την Εργατική Αλληλεγγύη συνειδητοποίησα ότι υπάρχει μια εφημερίδα που ενημερώνει συνέχεια για τους αγώνες που δίνουν όλοι οι εργαζόμενοι στους χώρους εργασίας, που παλεύει ενάντια στο ρατσισμό, τον ιμπεριαλισμό και την καταπίεση που προσπαθούν να επιβάλουν αυτοί που μας κυβερνάνε και ελέγχουν τον πλούτο. 

Δίπλα στην εργατική τάξη, σε κάθε απεργία, για τα δικαιώματα των εργαζομένων, συντονίζει και στηρίζει την πάλη για την δημοκρατία σήμερα.

Σημαντική ήταν η συνεισφορά της και στην μάχη των εκλογών στον σύλλογο υπαλλήλων ΓΓΔΕ, όπου ως Αριστερά πετύχαμε ένα σημαντικό και νικηφόρο αποτέλεσμα. Βασιστήκαμε στο δίκτυό της για να συγκροτήσουμε ένα δυνατό ψηφοδέλτιο και για να επικοινωνήσουμε με περισσότερους συναδέλφους. Έτσι καταφέραμε να τριπλασιάσουμε την δύναμή μας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στη συντακτική της ομάδα που κάθε Τετάρτη μας ενημερώνει με άποψη. 

Εργατική Αλληλεγγύη, η εφημερίδα που δεν σταματάει ποτέ να μάχεται για τις ελευθερίες. Αξίζει την ενίσχυσή μας, για να μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

Δήμητρα Παπαδοπούλου,
υπάλληλος ΑΑΔΕ

 

ΗΕργατική Αλληλεγγύη είναι μια εφημερίδα που σταθερά, στοχοπροσηλωμένα και με συνέπεια, αγκαλιάζει και προβάλλει τους αγώνες της εργατικής τάξης και -ευρύτερα- του κόσμου της εργασίας, απέναντι στις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές πολιτικές που εξυπηρετούν αποκλειστικά τα συμφέροντα του κεφαλαίου και της εργοδοσίας.

Τόσο η εφημερίδα με τα άρθρα της, όσο και οι εκπρόσωποί της με την σταθερή παρουσία τους στους χώρους δουλειάς και την αλληλεγγύη τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις, συμβάλλουν στην αναγκαία διαμόρφωση και ενίσχυση της ταξικής συνείδησης και στην ισχυροποίηση του κινήματος.

Η «Εργατική Αλληλεγγύη» και οι εκπρόσωποί της, έχουν προβάλλει και έχουν σταθεί αλληλέγγυοι σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση, σε κάθε αγωνιστική δράση του Σωματείου μας/ΕΝΕΔΕΠ των λιμενεργατών στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλη την μακροχρόνια πορεία των αγώνων μας.

Η Εργατική Αλληλεγγύη αξίζει την οικονομική ενίσχυσή μας, αφού αποτελεί μια συνεπή αριστερή-αντικαπιταλιστική «φωνή» που σταθερά μάχεται στο πλευρό της εργατικής τάξης για βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας, για ΣΣΕ παντού που να εξασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και τις δίκαιες αμοιβές που αξίζουν οι εργαζόμενοι σε κάθε χώρο δουλειάς.

Βασίλης Μανωλάκος,
μέλος ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ (COSCO)

 

Υπό την ιδιότητα του συνηγόρου πολιτικής αγωγής πιστεύω ακράδαντα ότι θα αποτελούσε ατόπημα να μην επισημανθεί ο καθοριστικός ρόλος της Εργατικής Αλληλεγγύης στην ενημέρωση για τη δίκη της Χ.Α. 

Σε κάθε δικάσιμο η συντάκτριά της παρακολουθεί ανελλιπώς τη διαδικασία και κάθε Τετάρτη η εφημερίδα ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό και το αντιφασιστικό κίνημα και σχολιάζει αναλυτικά σπάζοντας το φράγμα της ελλιπούς δημοσιότητας της δίκης στον πρώτο της βαθμό επί πεντέμισυ χρόνια. Το ίδιο κάνει και τώρα στον δεύτερο βαθμό της δίκης. 

Και δεν είναι μόνο αυτό: Ολες οι σχετικές εκδηλώσεις, κινητοποιήσεις, συζητήσεις, πρωτοβουλίες, όχι μόνο στη διάρκεια της δίκης, αλλά από την αρχική φάση εμφάνισης της ρατσιστικής και φασιστικής απειλής που εκδηλωνόταν την τελευταία εικοσαετία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ύλης της, τόσο που δεν είναι υπερβολή να λεχθεί ότι η εφημερίδα αυτή αποτελεί πνεύμονα του αντιφασιστικού κινήματος.

 Αμφιβάλλω πραγματικά αν θα είχαμε χωρίς αυτήν αυτά τα νικηφόρα αποτελέσματα. Είναι συνεπώς αναγκαίο να ενισχυθεί και να συνεχίσει να μας δίνει οξυγόνο.

Κώστας Παπαδάκης,
Συνήγορος Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της ΧΑ

 

Το Σωματείο Εργαζομένων της ΕΥΑΘ δίνει εδώ και χρόνια έναν μεγάλο αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, έναν αγώνα που έχει πετύχει πολλές και σημαντικές νίκες εξαιτίας της πλατιάς κοινωνικής υποστήριξης που είχε και συνεχίζει να έχει. 

Στην κατεύθυνση αυτή, η συμβολή της Εργατικής Αλληλεγγύης υπήρξε σημαντική, καθώς αποτελεί μια από τις λίγες φωνές που ενημερώνουν και στηρίζουν τους εργατικούς αγώνες.

Το Σωματείο μας δε θα μπορούσε να μην αλληλεπιδράσει στην αλληλεγγύη την οποία δέχεται, στηρίζει την Εργατική Αλληλεγγύη με ετήσια συνδρομή στο φύλλο της, σας καλούμε να την στηρίξετε και εσείς με την σειρά σας. 

Γιώργος Αρχοντόπουλος,
Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΥΑΘ

 

Ως φοιτητές καθημερινά αντιμετωπίζουμε μεγάλα προβλήματα. Από την απειλή για την διαγραφή φοιτητών και την πανεπιστημιακή αστυνομία μέχρι και τον σοβαρό τραυματισμό του συναδέλφου μας φοιτητή στο ΑΠΘ, που δεν είναι ατύχημα αλλά αποτέλεσμα των δολοφονικών επιλογών της κυβέρνησης να κάνει περικοπές στην Παιδεία και έτσι λείπουν καθηγητές και αίθουσες διδασκαλίας.

Οι φοιτητές, πλέον, είναι εξοργισμένοι με όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης, που επενδύει στις ιδιωτικοποιήσεις, στην καταστολή και μειώνει την δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση από όπου μπορεί. Κάθε βδομάδα μας δίνουν και μια αφορμή ώστε να κατέβουμε στον δρόμο και να αγωνιστούμε για την ικανοποίηση βασικών αναγκών μας. Σε όλους τους αγώνες μας έχουμε πάντα την Εργατική Αλληλεγγύη να μας συμβουλεύει.

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι η έντυπη μορφή των σκέψεων και ιδεών μας. Με την διακίνησή της από χέρι σε χέρι μας βοηθά να φέρουμε και άλλον κόσμο να παλέψει μαζί μας.

Γι’ αυτό ζητάμε από όλους να την ενισχύσουν, για να συνεχίσει να διαδίδει τις ιδέες μας σε όλη την Ελλάδα, να ενώνει τους αγώνες των φοιτητών και των εργατών, να μας ακούσουν σε κάθε γωνιά από τις σχολές μέχρι την Βουλή και να είναι δίπλα μας σε κάθε απεργία και συλλαλητήριο.

Ιζαμπέλα Μπασάρι,
Φοιτήτρια ΠΑΔΑ