Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Ν. Ηράκλειο: STOP στους φασίστες

27/4, Αντιφασιστική κινητοποιήση. Φωτό: Βαγγέλης Μιχαηλίδης

Φασιστικές επιθέσεις και βανδαλισμούς σε σχολεία στο Δήμο Ν. Ηρακλείου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Δ’΄ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ενώ την Τετάρτη 31/5 προχωράει σε παράσταση στο Δήμο Ν.Ηρακλείου και την Παρασκευή 2 Ιούνη σε σύσκεψη για συντονισμό δράσης.  Όπως αναφέρει ανάμεσα σε άλλα:  

«Καταδικάζουμε τις φασιστικές επιθέσεις σε μαθητές μας στο Ηράκλειο και τους βανδαλισμούς συνοδευόμενους από φασιστικά και ποδοσφαιρικά συνθήματα στους τοίχους σε σχολείο του Ηρακλείου. Συγκεκριμένα, το Σάββατο 6 Μαϊου στην πλατεία ΗΣΑΠ στο Ηράκλειο μετά το τέλος αντιφασιστικής διαδήλωσης φασιστική ομάδα προσέγγισε, απείλησε, χτύπησε δύο μαθητές και μαχαίρωσε τον έναν 16χρονο στο πόδι. Μετά από 20 ημέρες περίπου την Τρίτη 23 προς Τετάρτη 24 Μαϊου, στην ίδια περιοχή έχουμε δεύτερο γεγονός βανδαλισμών και φασιστικών συνθημάτων στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. 

Η δράση των φασιστοειδών στην περιοχή με επιθέσεις σε μαθητές, νεολαίους και συνδικαλιστές αποδεικνύει ξεκάθαρα πόσο σθεναρά υπηρετούν το σύστημα. Θέλουν να σπείρουν το φόβο στις γειτονιές, στους τόπους εργασίας και στα σχολεία. Δεν θα τα καταφέρουν! Θα μας βρουν απέναντί τους. Η Δημοτική Αρχή Ηρακλείου φέρει ευθύνες για τα τελευταία γεγονότα στο 4ο Γυμνάσιο Ηρακλείου… Ως Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής εκτός από την καταδίκη των φαινομένων αυτών, απαιτούμε την πρόσληψη σχολικών φυλάκων με μόνιμη σχέση εργασίας για την φύλαξη των σχολικών κτηρίων σε 24ωρη βάση. 

Οργανώνουμε παράσταση στον Δήμο Ν. Ηρακλείου την Τετάρτη 31 Μαϊου στις 2.30μμ και σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε να συμμετέχουν ΣΕΠΕ, Σύλλογοι Γονέων και Ένωση Γονέων του Δήμου Ηρακλείου. Επίσης η ΕΛΜΕ μας αποφάσισε να καλέσει σε σύσκεψη, σωματεία εκπαιδευτικών και άλλων εργαζόμενων των Δήμων Ηρακλείου Ν. Ιωνίας, Μεταμόρφωσης για να μπλοκάρουμε τη δράση των φασιστών στις γειτονιές μας. Προτεινόμενη ημερομηνία η Παρασκευή 2 Ιουνίου στις 7μμ στο θεατράκι στο σταθμό ΗΣΑΠ στο Ν. Ηράκλειο».