Εργατικό κίνημα
Σχολείο το σχολείο

Εξόρμηση στο 6ο Δημοτικό Γλυφάδας. Φωτό: ΣΕΚ Ελληνικού

Στην έναρξη των σχολείων στις 11/9, αλλά και τις επόμενες ημέρες, σύντροφοι και συντρόφισσες από τους τοπικούς πυρήνες του ΣΕΚ και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν εκεί για να υποδεχτούν αγωνιστικά εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές σε δεκάδες σχολεία στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.  

«Βρεθήκαμε σε σχολεία της γειτονιάς στις 11/9, συγκεκριμένα στο 2ο Πειραματικό Λύκειο και στο Καλλιτεχνικό Σχολείο της Αθήνας», μεταφέρει η Θεοδώρα Καφήρα, από το ΣΕΚ στο Γκύζη. «Η εικόνα ήταν ενδεικτική της οργής που επικρατεί στον κόσμο ενάντια στις δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης. Ανοίγοντας τη συζήτηση για τη μάχη ενάντια στους φασίστες, οι μαθητές ανέδειξαν την αναγκαιότητα να υπάρξει άμεσα οργάνωση και δράση με ξεκάθαρο μήνυμα πως οι φασίστες δεν χωράνε στα σχολεία και τις γειτονιές μας. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον για την εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ στις 15/9 στα Εξάρχεια. Την ίδια στιγμή ο σύλλογος γονέων του Καλλιτεχνικού μαζεύτηκε για να συζητήσει και να οργανωθεί για την αντιμετώπιση του προβλήματος της στέγασης που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια το σχολείο με τη δημοτική αρχή Μπακογιάννη να αδιαφορεί πλήρως και να μην δίνει λύση, με αποτέλεσμα οι μαθητές να μεταφέρονται από κτίριο σε κτίριο προκειμένου να κάνουν τα μαθήματά τους. Εμείς από τη μεριά μας καλέσαμε σε οργάνωση για απεργιακή σύγκρουση με την κυβέρνηση».

«Πολύ καλή ήταν η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών και των γονέων στην εξόρμηση που κάναμε στο 6ο Δημοτικό σχολείο Γλυφάδας», μας είπε η Πηνελόπη Τρομπέτα από τον τοπικό πυρήνα του ΣΕΚ. «Ανοίγαμε τη συζήτηση για όλα τα ζητήματα: από τις φωτιές και τις πλημμύρες μέχρι τις τοπικές εκλογές και τη μάχη ενάντια στους φασίστες. Τα σχολεία ανοίγουν με τεράστιες ελλείψεις για άλλη μια χρονιά. Όλα όμως συμπυκνώνονταν στις εργατικές μάχες ενάντια στην κυβέρνηση της καταστροφής και τις πολιτικές της, που ξεκίνησαν από τις κινητοποιήσεις στο διήμερο στη ΔΕΘ. Μοιράσαμε μαζικά την προκήρυξη της ΚΕΕΡΦΑ που καλούσε στην αντιφασιστική εκδήλωση στην Ηλιούπολη στις 15/9».