Η Αριστερά
Τοπικές εκλογές: Γιατί στο Βόρειο Αιγαίο έχουμε ζωή!

Η «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» συμμετέχει για τέταρτη συνεχή φορά στις περιφερειακές εκλογές και ζητάει τη στήριξη εργαζόμενων, ανέργων, φτωχομεσαίων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματικών και της νεολαίας στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Τόσο πριν την προεκλογική περίοδο που διανύουμε όσο ακόμη και τώρα, στη διάρκειά της, απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε όλες τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, στον αναρχικό χώρο, στα κινήματα αλληλεγγύης, προστασίας του περιβάλλοντος και του δημόσιου χώρου. Παράλληλα η «Ανταρσία στο Αιγαίο» απευθύνεται σε κάθε αριστερό, προοδευτικό και δημοκράτη κάτοικο των νησιών που βλέπει στο προγραμματικό πλαίσιο της την δυνατότητα να αντιμετωπισθούν μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νησιώτες.

Το ψηφοδέλτιο της «Ανταρσία στο Αιγαίο» στελεχώνουν αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων στα νησιά μας, συνδικαλιστές από εργασιακούς χώρους, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι και εργαζόμενες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες. Πρόκειται για ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικούς χώρους της Αριστεράς αλλά και για ανένταχτους που πιστεύουν πως οι θέσεις της παράταξης απαντούν στα προβλήματα και τις ανάγκες των κατοίκων των νησιών μας. Η «Ανταρσία στο Αιγαίο», από την ίδρυσή της το 2010 και ως σήμερα, έχει ξεκάθαρο πολιτικό λόγο και αρχές, ποτέ δεν παζάρεψε και δεν έκανε συμφωνίες κάτω από τραπέζι για να αποκομίσει πρόσκαιρα οικονομικά ή πολιτικά ανταλλάγματα.

Η παράταξη επιδιώκει να δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στις καταστροφικές πολιτικές των κυβερνήσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου, να ακυρωθούν και να ανατραπούν τα σχέδια που καταστρέφουν το περιβάλλον και μας κλέβουν τη ζωή. Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της «Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά» είναι ο σ. Νίκος Μανάβης, δημοσιογράφος, συνδικαλιστής στο χώρο του περιφερειακού Τύπου και ελαιοπαραγωγός από τους πιο ενημερωμένους στο χώρο δημοσιογράφους σε θέματα της γεωργίας και γενικότερα της αγροτικής παραγωγής αλλά και σε θέματα που αφορούν τους νησιώτες όπως η ναυσιπλοΐα.

Τα μέλη της κίνησης τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο ήταν παρούσες και παρόντες όλα αυτά τα χρόνια σε όλες τις μάχες που έδωσε το εργατικό και λαϊκό κίνημα στα νησιά μας. Στους αγώνες ενάντια στην εγκατάσταση ΒΑΠΕ (ανεμογεννήτριες). Στους αγώνες για την προάσπιση των προσφύγων και μεταναστών ενάντια στα πογκρόμ των ρατσιστικών και φασιστικών ταγμάτων εφόδου και τα push back του κράτους και των δυνάμεων καταστολής. Βρίσκονταν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων τους για την υπεράσπιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων, στον αγώνα της υπεράσπισης της λαϊκής και εργατικής στέγης και του δημόσιου χώρου. Έτσι επιδιώκουμε να συνεχίσουμε!

Αριστείδης Σγατζός, 
υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με την Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, δάσκαλος, συνδικαλιστής