Η Αριστερά
Τοπικές εκλογές: Αχαΐα - Υπάρχει άλλος δρόμος

Γ. Αγγελόπουλος

Οι περιφερειακές εκλογές του Οκτώβρη, γίνονται μέσα σε εκρηκτικές συνθήκες. Οι επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας μοιράζουν καταστροφή και θάνατο, από τα Τέμπη μέχρι την Πύλο και από τον Έβρο και την Δαδιά μέχρι την Θεσσαλία. Με την μορφή ατυχημάτων, τρένα εκτροχιάζονται και γέφυρες πέφτουν, ενώ οι “φυσικές” καταστροφές κάνουν συντρίμια ό,τι χτίστηκε με κόπο, μαζί και τις ζωές πολλών ανθρώπων. Βέβαια σε όλο και πιο πολλούς, γίνεται ξεκάθαρο ότι οι φυσικές καταστροφές δεν είναι καθόλου φυσικές, αλλά απότοκα των σκληρών περικοπών, της διάλυσης των δημόσιων υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας και προστασίας, της κερδοσκοπίας και της προτεραιότητας σε ό,τι φέρνει κέρδος για εργολάβους και επιχειρήσεις.

Οι ανάγκες μας και οι ζωές μας δεν μετράνε στα νεοφιλελεύθερα σχέδια της κυβέρνησης της ΝΔ, των απανταχού αυτοδιοικητικών της και των αφεντικών τους σε τουριστικό, κατασκευαστικό και τραπεζικό κεφάλαιο. Η Δυτική Ελλάδα και ιδιαίτερα η Αχαΐα δεν είναι έξω απο αυτή την εικόνα. Και εδώ γέφυρες πέφτουν και ξαναπέφτουν, πρόσφατα με δυο νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Το τρένο ξεπουλήθηκε και διαλύθηκε χρόνια τώρα. Τα νοσοκομεία στενάζουν από τις ελλείψεις, κλινικές και ΜΕΘ δεν λειτουργούν ή υπολειτουργούν, αντί για μόνιμους εργαζόμενους απλώνεται η ελαστική εργασία και η συνεχής προσπάθεια να δωθούν φιλέτα των υπηρεσιών σε ιδιώτες. Και εδώ οι παραλίες, τα δάση και τα βουνά ξεπουλήθηκαν ή ετοιμάζονται να ξεπουληθουν στο βωμό των κερδών του τουριστικού κεφαλαίου. Μόνο από καθαρή τύχη δεν είμαστε αυτό το καλοκαίρι στην λίστα των μεγάλων καταστροφών.

Σαν Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην Δυτική Ελλάδα διεκδικούμε ότι υπάρχει ένας άλλος δρόμος απέναντι σε όλα αυτά. Οι αγωνιστές που αποτελούν την Αριστερή Παρέμβαση, όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε, εντός και εκτός του περιφερειακού συμβουλίου, από την σκοπιά της εργατικής αντιπολίτευσης. Συμβάλλοντας στην ανάπτυξη αντιστάσεων ενάντια στις εξορύξεις στον Κυπαρισσιακό και τον Πατραϊκό, αλλά και την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στα βουνά της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Στηρίξαμε τους αγώνες του υγειονομικού κινήματος ενάντια στην διάλυση του ΕΣΥ και τους αγώνες του λαού για δημόσια δωρεάν ποιοτική Υγεία. Συμμετείχαμε στις κινητοποιήσεις για μέτρα προστασίας και αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του 2021. Μπήκαμε μπροστά και στηρίξαμε κάθε πρωτοβουλία που έδινε την μάχη με τον σεξισμό, τον ρατσισμό και τους φασίστες.

Διεκδικούμε να εκφράσουμε όλο αυτόν τον κόσμο των κινημάτων, τους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και την νεολαία. Αυτοί είναι το αντίπαλο δέος στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης και των τοπικών εκπροσώπων της. Διεκδικούμε μέσα απο τους αγώνες μας, οι ανάγκες μας να είναι πάνω απο τα κέρδη και την “αναπτυξή τους”. Στις 8 Οκτώβρη στηρίζουμε ψηφίζουμε Αριστερή Παρέμβαση – Αντικαπιταλιστική Κίνηση στη Δυτική Ελλάδα.

Γιάννης Αγγελόπουλος, 
υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Αχαϊα με την Αριστερή Παρέμβαση - Αντικαπιταλιστική Κίνηση στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας