Αντιφασιστικό κίνημα
Έξω οι νεοναζί από το ΔΣ Θεσσαλονίκης

Ο Δικηγόρος Χρήστος Πιτσάκης, ένας από τους επικεφαλής των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο ΔΣΘ από την «Κίνηση εθνικιστών δικηγόρων»,  συνελήφθη με την κατηγορία ότι εκταμίευε δήθεν για λογαριασμό εντολέων του σημαντικά χρηματικά ποσά από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, παραποιώντας δικαστικές αποφάσεις, συντάσσοντας ψεύτικα πληρεξούσια και συμβολαιογραφικές σφραγίδες. Όπως φαίνεται μέχρι στιγμής, του αποδίδονται κατηγορίες για κλοπή, απάτη και πλαστογραφία μετά χρήσεως κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και παράνομη οπλοφορία.
\r\n
 
\r\n
“Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι οι ναζιστές «συνάδελφοι», πίσω από τη μεγαλόστομη ρητορεία τους για την ανάγκη «να ξεβρωμίσει ο τόπος», έκρυβαν το φασιστικό δηλητήριο και τη μεγαλύτερη υποκρισία”, αναφέρει ανακοίνωση της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης, η οποία δηλώνει για άλλη μία φορά ότι: οι νεοναζί είναι ανεπιθύμητοι στο Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης όπως και παντού.
\r\n
 
\r\n
“Άλλωστε, η συμμετοχή τους στις εκλογές του ΔΣΘ το 2014 είχε σημαδευτεί από ένα παρόμοιο περιστατικό: υπενθυμίζουμε ότι δύο από τους δώδεκα υποψηφίους τους δήλωσαν δημόσια και με εξώδικες δηλώσεις τους προς το Σύλλογο ότι η υπογραφή τους πλαστογραφήθηκε!
\r\n
 
\r\n
Τα «καθαρά χέρια» των χρυσαυγιτών δικηγόρων μόνο καθαρά δεν είναι! Λαμογιές, πλαστογραφήσεις, παράνομος πλουτισμός, αντιδεοντολογική και αναξιοπρεπή επαγγελματικά συμπεριφορά, παραβάσεις του κοινού ποινικού δικαίου. Αποτελούν από κάθε άποψη ντροπή και όνειδος για το δικηγορικό σώμα και δεν έχουν καμιά θέση σ’ αυτό. Δεν είναι μόνο μια φασιστική συμμορία: εκπροσωπούν ό,τι πιο σάπιο και ελεεινό έχει να δείξει τόσο η δικηγορία οσο και η ελληνική κοινωνια”.