Αντιφασιστικό κίνημα
Ισόβια στους νεοναζί της Χ.Α.

Κλιμακώνεται η καμπάνια που ξεκίνησε με πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ και απαιτεί να οριστεί άμεσα η δίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, καλεί σε αντιφασιστική αντιρατσιστική συγκέντρωση στα δικαστήρια την πρώτη μέρα της δίκης απαιτώντας να μπουν ισόβια οι δολοφόνοι, καθώς και στην παγκόσμια ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη 2015. 

\r\n
\r\n
Ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βριλησσίων ψήφισε σχετικό ψήφισμα, ενώ με ψηφίσματά τους στηρίζουν την πρωτοβουλία μία σειρά φοιτητικές συνελεύσεις όπως ΣΤΕΦ ΤΕΙ Πειραιά, Χημικό Αθήνας, ΣΓΤΚΣ ΤΕΙ Αθήνας, ΑΣΚΤ, Φιλοσοφική Αθήνας, Πολιτικό Νομικής, Πάντειος και ΑΕΙ Ρεθύμνου.
\r\n
 
\r\n
Το σχέδιο ψηφίσματος που απευθύνει η ΚΕΕΡΦΑ σε σωματεία, φοιτητικούς συλλόγους, δημοτικά συμβούλια, αναφέρει: “Απαιτούμε να οριστεί άμεσα η δίκη της Χρυσής Αυγής για τις δολοφονικές επιθέσεις των ταγμάτων εφόδου που κόστισαν την ζωή στον Παύλο Φύσσα, τον Σαχζάτ Λουκμάν και τους τραυματισμούς με μαχαίρια, σιδηρολοστούς και σιδηρογροθιές εκατοντάδων ανθρώπων, μεταναστών, συνδικαλιστών, γυναικών, ομοφυλόφιλων, Ρομά, μουσουλμάνων και εβραίων. Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς τη παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί που φοράνε τη προβιά του «πολιτικού κόμματος».
\r\n
\r\n

Χωρίς εμπόδια

\r\n
\r\n
Στη δίκη θα πρέπει να ακουστούν χωρίς εμπόδια οι φωνές των συγγενών των δολοφονημένων καθώς και των θυμάτων των επιθέσεων των νεοναζί. Την πρώτη μέρα της δίκης αλλά και σταθερά στην εξέλιξή της, θα χρειαστεί να οργανωθούν μαζικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια.
\r\n
 
\r\n
Η τιμωρία των ενόχων των δολοφονιών, των επιθέσεων καθώς και των οργανωτών των ταγμάτων εφόδου χρειάζεται να είναι παραδειγματική θέτοντας τέλος στο σκανδαλώδες καθεστώς ασυλίας στη δράση της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης που φοράει το μανδύα του πολιτικού κόμματος. Ισόβια στους δολοφόνους και όχι να πέσουν στα μαλακά!
\r\n
 
\r\n
Να χυθεί άπλετο φως στη δράση των φασιστικών συμμοριών και να αναδειχθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων, της Αστυνομίας καθώς και όλων των μηχανισμών του κράτους που δημιούργησαν το έδαφος για να συνεχίζουν οι νεοναζί τις επιθέσεις τους.
\r\n
 
\r\n
Χρειάστηκαν οι μεγάλες κινητοποιήσεις του αντιφασιστικού κινήματος και των συνδικάτων για να αρχίσει η διερεύνηση της εγκληματικής δράσης των νεοναζί και θα χρειαστεί να συνεχίσουμε για να φτάσουμε να βάλουμε τέλος στη φασιστική απειλή.
\r\n
 
\r\n
Άλλωστε, οι εξελίξεις στη Γαλλία δεν αφήνουν περιθώρια για κανένα εφησυχασμό για την φασιστική απειλή σε περίοδο που οι κυβερνήσεις σκορπάνε την απόγνωση με τα μέτρα λιτότητας και τα Μνημόνιά τους.
\r\n
 
\r\n
Καλούμε σε στήριξη της κινητοποίησης για να μην πέσουν στα μαλακά οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Για να ανοίξουμε το δρόμο να ξηλώσου με οριστικά τη φασιστική απειλή βάζοντας τέλος στις επιθέσεις στις γειτονιές. Καλούμε σε στήριξη της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης κατά του ρατσισμού και του φασισμού στις 21 Μάρτη το 2015”.
\r\n