Βιβλία
Tα βιβλία είναι όπλα και τα καλύτερα δώρα

Τα βιβλία και η θεωρία του Μαρξισμού είναι μεγάλα όπλα. Αυτό αποδεικνύει καθημερινά ο κ. Θέμης Βούλγαρης, 80 ετών, φίλος του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου, παλιός αγωνιστής της Αριστεράς μέσα από τις γραμμές του Συνασπισμού και μαχητής της ζωής απέναντι στη σοβαρή αρρώστια που αντιμετωπίζει. 

Με αφορμή την επιλογή του να δωρίζει βιβλία του ΜΒ σε φίλους του μας είπε: «Το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω και το Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο έχουν μεγάλο πλούτο εκδόσεων. Από τους κλασικούς Μαρξιστές μέχρι τους πιο σύγχρονους. Ειδικά τους Άγγλους Μαρξιστές, όπως ο Τόνι Κλιφ και ο Κρις Χάρμαν, τα βιβλία των οποίων είναι σημαντικά και άκρως ενδιαφέροντα. Ειδικά, το βιβλίο «Κρατικός Καπιταλισμός στη Ρωσία» είναι από τις πιο εμπεριστατωμένες μελέτες. Έχω δωρίσει το βιβλίο σε δυο τρεις φίλους μου.  

Τώρα διαβάζω το «Καπιταλισμός Ζόμπι» του Κρις Χάρμαν. Είναι κάπως μεγάλο βιβλίο και χρειάζεται ιδιαίτερο ζήλο, αλλά είναι πολύ σημαντικές οι απόψεις που παρουσιάζει για την κατάσταση σήμερα. Το ίδιο και το μικρότερο από τον ίδιο συγγραφέα «Η οικονομία του τρελοκομείου». Και για τα δύο έχω πει στο σύντροφο που έχω επαφή από το ΣΕΚ, να τα δίνει φθηνότερα και εγώ θα καλύπτω τη διαφορά όποτε μπορώ για να διαδοθούν αυτές οι ιδέες. Αντιμετωπίζω και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, αλλά σκέφτομαι πως γίνεται ένας αριστερός να μην το παλεύει και αυτό;». 


Καλοκαιρινό "παζάρι βιβλίου"
Σάββατο 22 Ιούλη

Μαρξιστικό Βιβλιοπωλείο
με όλες τις νέες εκδόσεις και πολλές προσφορές

Φειδίου 14 πίσω από Τιτάνια-ΡΕΞ τηλ. 2105247584 www.marxistiko.gr