Απεργία στην ΑΣΠΡΟΦΩΣ

Απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν ξεκινήσει οι εργαζόμενοι στην τεχνική εταιρεία ΑΣΠΡΟΦΩΣ, θυγατρική του Ομίλου των ΕΛΠΕ, ενάντια στις απολύσεις.

“Έτσι εννοεί η νέα Διοίκηση της εταιρείας σε αγαστή σύμπνοια με τη Διοίκηση του Ομίλου, την περιβόητη 'αναδιοργάνωση' της ΑΣΠΡΟΦΟΣ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Εργαζομένων της ΑΣΠΡΟΦΟΣ που στις 27/4, στις 30/4 και στις 3/5 κήρυξε στάσεις εργασίας από τις 12μ έως τις 4μμ, “Ρυθμό καταιγίδας έχουν πάρει οι ειδοποιήσεις διακοπής συνεργασίας σε εργαζόμενους με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών. Μέχρι τώρα 11 ειδοποιήσεις που έρχονται να προστεθούν σε ήδη 4 απολύσεις, στόχος δε είναι και οι 65 συνάδελφοι με ΔΠΥ.

Σημειώνουμε ότι πρόκειται για συναδέλφους με υψηλή τεχνογνωσία και η απόλυσή τους θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στα έργα του Ομίλου ΕΛΠΕ και ιδιαίτερα στο μεγάλο έργο της επέκτασης του Διυλιστηρίου της Ελευσίνας. Αυτή η αχαρακτήριστη και πλήρως αντιπαραγωγική τακτική έρχεται να προστεθεί στο κύμα στοχευμένων 'εθελουσίων' συναδέλφων με σύμβαση αορίστου χρόνου που αναζητά η διοίκηση πέραν των ήδη 55 αιτήσεων που οικειοθελώς έχουν υποβληθεί”.

Τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων η Διοίκηση της εταιρίας προχώρησε σε νέες επιθέσεις ανακοινώνοντας περικοπές αμοιβών. Οπως προειδοποιούν οι εργαζόμενοι, οι επιλογές της εργοδοσίας ανοίγουν το δρόμο για το κλείσιμο της εταιρίας. “Όλα αυτά σημαίνουν ραγδαία μείωση προσωπικού και συρρίκνωση της μεγαλύτερης μελετητικής εταιρείας των Βαλκανίων σε βαθμό τέτοιο που να μην μπορεί να ανταποκριθεί ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ στις υποχρεώσεις της, να μην μπορεί πλέον να διεκδικήσει μεγάλα έργα μέσα και έξω από την Ελλάδα, και άρα τελικά να κλείσει”, συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το συνδικάτο, “Ετσι η Διοίκηση του Ομίλου θέλει να παρουσιάσει άμεσα μειωμένο προσωπικό κατά το επικείμενο ξεπούλημα του πακέτου 35.5% που κατέχει ακόμη το Ελληνικό Δημόσιο, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην παραγωγικότητα της Εταιρίας και στην Ελληνική Οικονομία”.

Στο πλευρό των εργαζόμενων βρίσκονται η Ομοσπονδία των εργαζόμενων στον κλάδο (ΠΟΕΠΔΧΒ), το Σωματείο των εργαζόμενων στα ΕΛΠΕ (ΠΣΕΕΠ), το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Η συνέχεια των κινητοποιήσεων θα αποφασιστεί άμεσα σε νέα γενική συνέλευση των εργαζόμενων.

Άλλα νέα από τους εργατικούς χώρους

Απλήρωτοι στο Ωδείο

Σκαραμαγκάς: Γενική Συνέλευση στις 17 Μάη

Εκλογές στην ΠΣΥΠ – ΕΡΤ

Ξενοδοχοϋπάλληλοι

Απεργία Βιβλίου – Χάρτου