H άποψή μας: Να ανατρέψουμε την κυβέρνηση που καλύπτει τους δολοφόνους νεοναζί

Χιλιάδες και χιλιάδες διαδηλωτές πλημμύρισαν τους δρόμους στο Κερατσίνι και σε όλες τις πόλεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ πολλοί πήγαν κατευθείαν από τα πρωινά απεργιακά συλλαλητήρια στις βραδινές αντιναζιστικές διαδηλώσεις. Η σύνδεση ανάμεσα στο εργατικό και στο αντιφασιστικό κίνημα έγινε ζωντανά στους δρόμους.

Μπροστά σε αυτό το οργισμένο ποτάμι, τα κυβερνητικά επιτελεία βάλθηκαν να μας πείσουν ότι δεν έχουν καμιά ευθύνη για το φόνο. Υπουργοί που καθημερινά μας βομβάρδιζαν με τη θεωρία των «Δυο άκρων», τώρα μας καλούν να συνεργαστούμε όλοι μαζί ως «συνταγματικό τόξο» απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

Ασυλία

Ο ίδιος ο Δένδιας, ο πολιτικός προϊστάμενος της αστυνομίας, παριστάνει το διώκτη των νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Όλοι, όμως, ξέρουμε ότι τα στελέχη της ΕΛΑΣ δεν περιορίστηκαν μόνο να ψηφίζουν κατά 50% υπέρ της Χρυσής Αυγής, αλλά φρόντιζαν να καλύπτουν τις τρομοκρατικές επιθέσεις της. Και είχαν την προστασία των ανωτέρων τους, γι’ αυτό οι νεοναζί απολάμβαναν πλήρη ασυλία.

Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση που σπέρνει τη φτώχεια και τις απολύσεις εφαρμόζοντας τα Μνημόνια της Τρόικας και των τραπεζιτών, έχει την ευθύνη και για την υψηλή προστασία που έχουν οι φονιάδες νεοναζί.

Το κίνημα που ξεδιπλώνεται αυτές τις μέρες μπορεί και πρέπει να βάλει τέρμα σε αυτή την κατάσταση. Πρώτα απ’ όλα με την άμεση κινητοποίηση για την απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 24/9 και το Πανεργατικό αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης 25/9. Η απόφαση των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων να καλέσουν αυτό το δίδυμο κινητοποιήσεων επιβλήθηκε από τον κόσμο που ένωσε τις απεργίες του με την αντιφασιστική οργή του.

Πάνω σε αυτή τη βάση μπορούμε να χτίσουμε τη δύναμη που θα μας οδηγήσει στη νίκη. Απλώνουμε τις απεργίες τόσο σε διάρκεια όσο κι από χώρο σε χώρο και ταυτόχρονα συνδέουμε τα αιτήματα ενάντια στις απολύσεις και τα κλεισίματα με τα αιτήματα που απομονώνουν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής και κόβουν τον ομφάλιο λώρο ανάμεσα στις συμμορίες τους και τους κρατικούς προστάτες τους: ενάντια στην ασυλία τους, ενάντια στη χρηματοδότησή τους, ενάντια στην προβολή τους.

Δεν είναι ώρα για αυταπάτες περί «συνταγματικού τόξου». Οι υπουργοί του Σαμαρά που τώρα αναγνωρίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στις «συνταγματικές δυνάμεις», απλά ομολογούν τον πανικό τους. Ούτε είναι ώρα να παραπέμπουμε τα αιτήματά μας σε κάποιο μακρινό μέλλον «όταν αλλάξουν οι συσχετισμοί». Η Αριστερά πρέπει να παλεύει για τη γενίκευση όλων των αιτημάτων του κόσμου που αντιστέκεται απαιτώντας την ανατροπή της κυβέρνησης εδώ και τώρα.

Να στείλουμε τους νεοναζί πίσω στους υπονόμους της ιστορίας όπου ανήκουν! Να ξηλώσουμε τους κυβερνητικούς προστάτες τους! Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια και φασισμό!

Όλοι και όλες στην απεργία την Τρίτη, όλοι και όλες στα πανεργατικά αντιφασιστικά συλλαλητήρια την Τετάρτη κάτω από τις σημαίες της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή.