Ξαναλειτουργεί το θέατρο ΕΜΠΡΟΣ

Με “ανοιχτά μικρόφωνα και ανοιχτές συμμετοχές”, η συνέλευση της κατάληψης του Θεάτρου Εμπρός αφιέρωσε την πρώτη μεγάλη εκδήλωση της σαιζόν στον Παύλο Φύσσα και τη μουσική του. Οι “Λαβωμένες σκιές”, οι “Σπείρα”, οι “Indifanda”, oι “Zyan” και πολλοί άλλοι βρήκαν την ευκαιρία να τραγουδήσουν λίγες ρίμες και να πουν δυο κουβέντες για τον δολοφονημένο Παύλο. Λίγο νωρίτερα οι “Qui Lombo”, με δεκάδες τύμπανά τους είχαν ξεσηκώσει όλο το Ψυρρή καλώντας τον κόσμο στην πρώτη μεγάλη συναυλία μετά το σφράγισμα που είχε προηγηθεί από το ΤΑΙΠΕΔ, λίγες μέρες πριν το πρωί της Δευτέρας 16/9.

“Δεν περιμέναμε τόσο μεγάλη ανταπόκριση. Η σημερινή παρουσία του κόσμου είναι εντυπωσιακή”, τόνισε μιλώντας στην Ε.Α. ο Δημήτρης Σαμίρ, Σύριος πρόσφυγας που είναι ηθοποιός και συμμετέχει στην κατάληψη του ΕΜΠΡΟΣ. “Η επίθεση της προηγούμενης εβδομάδας μάς έπιασε απροετοίμαστους. Όμως η στήριξη του κόσμου και οι προτάσεις για εκδηλώσεις που πέφτουν βροχή αποδεικνύουν πως το ΕΜΠΡΟΣ έχει λόγο ύπαρξης”.

“Σήμερα το ΕΜΠΡΟΣ για άλλη μια φορά έπαιξε το ρόλο που του αντιστοιχεί. Έφερε το underground στην επιφάνεια, έδωσε χώρο σε νέους δημιουργούς και σύνδεσε διαφορετικές γενιές μεταξύ τους”, τόνισε ο Γιάννης ένας από τους συμμετέχοντες στην κατάληψη του ΕΜΠΡΟΣ.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη 18/9 η συνέλευση του ΕΜΠΡΟΣ: “Για ακόμα μια φορά το ελεύθερο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ βρέθηκε αντιμέτωπο με την κρατική καταστολή. Με την ανακατάληψη του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου ΕΜΠΡΟΣ δηλώνουμε σε όσους τεχνητά θέλησαν να κρατήσουν στη σιωπή την ελεύθερη φωνή του, ότι είμαστε εδώ και θα μείνουμε”.

Η τεράστια στήριξη και αποδοχή που έχει το κατειλημμένο ΕΜΠΡΟΣ φάνηκε από την Τετάρτη την ημέρα της συναυλίας των εργαζόμενων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ στο Πολυτεχνείο, όπου η ανακοίνωση της ανακατάληψης καταχειροκροτήθηκε.