Εργατικό κίνημα
Πανελλαδική συνέλευση του Συντονισμού

Πανελλαδική συνέλευση οργανώνει ο Συντονισμός Ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες την Κυριακή 28 Σεπτέμβρη, στις 11 πμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας (Κλεισθένους 15, πίσω απο το δημαρχείο της Αθηνάς). 

\r\n
\r\n
Ο Συντονισμός προέκυψε μία μέρα μετά την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ, με πρωτοβουλία των ίδιων των εργαζόμενων της ΕΡΤ, μαζί με τους διοικητικούς ΑΕΙ, που βρίσκονταν τότε σε απεργία διαρκείας. Η πρώτη πρωτοβουλία ήταν η μετατροπή της Πέμπτης 14/11 σε μέρα απεργιακής δράσης. Στήριξε την παρουσία των διαθέσιμων και της ΕΡΤ στην πορεία του Πολυτεχνείου, την απεργία των υγειονομικών στις 29/11, την πορεία για τον Γρηγορόπουλο. Οργάνωσε μαζί με το σωματείο του ΜΕΤΡΟ κινητοποίηση για την καταγγελία της επιστράτευσης των εργαζόμενων του στην σταθερή τροχιά στα τέλη Γενάρη. 
\r\n
 
\r\n
Στήριξε τη συναυλία αλληλεγγύης στην ΕΡΤ τον Φλεβάρη και βρέθηκε στο πλευρό των διαθέσιμων στις κινητοποιήσεις τον Μάρτη ενάντια στις απολύσεις. Πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση στις 11 Ιούνη στην επέτειο για τον ένα χρόνο απο το μαύρο στην ΕΡΤ και στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε. Σήμερα, έχει ξεκινήσει καμπάνια συμπαράστασης στον αγώνα των καθαριστριών και όλων των διαθέσιμων που βρίσκονται στην Καραγεώργη Σερβίας.
\r\n

Από τα κάτω

\r\n
“Εχει φανεί πλέον καθαρά ότι μοναδική απάντηση είναι το να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο τον συντονισμό απο τα κάτω των σωματείων, των μαχόμενων κομματιών, των αγωνιστών που θέλουν να βοηθήσουν το κίνημα να νικήσει” αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα του Συντονισμού. “Ετσι δόθηκαν οι περισσότερες μάχες μέχρι τώρα. Πιο οργανωμένα και πιο αποτελεσματικά χρειάζεται να συνεχίσουμε όλη την επόμενη περίοδο. Ο Συντονισμός ενάντια σε κλεισίματα και διαθεσιμότητες, εδώ και οκτώ μήνες απο τη δημιουργία του βοηθάει σε αυτην την προσπάθεια” και καλεί στη συνέλευση “όλους τους συντονισμούς που τους τελευταίους μήνες έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια  να στηριχθούν οι αγώνες ενάντια στη μνημονιακή βαρβαρότητα, σε κάθε γωνιά της χώρας, αλλά και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο, συνδικαλιστή και εργαζόμενο που θέλει να ενισχύσει αυτην την προοπτική. Για να βρεθούμε μαζί, όλοι όσοι δώσαμε τις μάχες όλους τους προηγούμενους μήνες ενάντια στην μνημονιακή συγκυβέρνηση. Να συζητήσουμε για τις προσπάθειες μας αλλά και να συντονίσουμε και να οργανώσουμε τα επόμενα βήματα μας σε ένα καυτό φθινόπωρο αγώνων αντίστασης και ανατροπής”.
\r\n