Πολιτική
Η Ξάνθη στο πλευρό της Γάζας

Στην Ξάνθη στις 6 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της Εργατικής Αλληλεγγύης ενάντια στον πόλεμο του Ισραήλ στην Λωρίδα της Γάζας. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής παροικίας από την Θεσσαλονίκη. Ο Jerus αναφέρθηκε στην σφαγή που γίνεται στην Γάζα. Ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων είναι άμαχοι, και κατά κύριο λόγο γυναίκες και παιδιά. 
\r\n
\r\n
Είπε ότι ο στόχος του Ισραήλ είναι να εξοντώσει την νέα γενιά του παλαιστινιακού λαού. Αναφέρθηκε ακόμα ότι ο πόλεμος αυτός κρατάει από το 1917, από την σύλληψη της ιδέας για την δημιουργία αυτού του σιωνιστικού – ρατσιστικού μορφώματος στην περιοχή. 
\r\n
Από την μεριά της ΕΑ ο Τζεμαλή Μηλιαζήμ τόνισε ότι παρά την σφαγή το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ δεν μπορεί να τσακίσει την αντίσταση. 
\r\n
 
\r\n
\r\n

Δράσεις

\r\n
\r\n
 
\r\n
Από την μεριά του κόσμου υπήρχαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις που έκαναν πολύ πλούσια και ζωντανή την συζήτηση. Να θυμίσω ότι της προηγούμενες ημέρες στην Ξάνθη είχαν γίνει και άλλες δράσεις για την Παλαιστίνη. Από την ΕΛΜΕ Ξάνθης σε συνεργασία με το μητροπολιτικό ιατρείο του Ελληνικού έγινε η προσπάθεια συγκέντρωσης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Στα χωριά του ορεινού όγκου οργανώθηκαν φιλανθρωπικά παζάρια και συγκεντρώθηκαν χρήματα για τους Παλαιστίνιους. Συγκεκριμένα στην Γλαύκη από το παζάρι συγκεντρώθηκαν 17000 ευρώ, ενώ στην Πάχνη οργανώνεται αυτές τις μέρες. 
\r\n
 
\r\n
Τέλος, δεν μπορούμε να μην αναφέρουμε την τεράστια διαδήλωση που έγινε στις 22 Ιούλη με την συμμετοχή πάνω από 5000 διαδηλωτών. Την διαδήλωση κάλεσε η συμβουλευτική επιτροπή της μειονότητας, ενώ είχε δεχθεί την τεραστία πίεση του κόσμου από τα κάτω. Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο συμμετείχε στην διαδήλωση και έκαναν εντύπωση το κείμενο της και τα συνθήματα στο πανό της. «Κάτω τα χέρια από τη Γάζα» και «Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες». Το κείμενο της Συμμαχίας ήταν μεταφρασμένο και στην τουρκική γλώσσα. 
\r\n
 
\r\n
Τζεμαλή Μηλιαζήμ
\r\n