Πολιτική
ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Ενημέρωση από τη συνεδρίαση της ΚΣΕ στις 28/10

Στη συνεδρίαση της ΚΣΕ συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και η παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις μάχες του επόμενου διαστήματος καθώς και οι πρωτοβουλίες της. Επιπλέον ξεκίνησε ο διάλογος για τη συγγραφή των θέσεων για την επερχόμενη 3η Συνδιάσκεψη.
 
Συγκεκριμένα:
 
1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δίνει όλες της τις δυνάμεις για την επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας στις 12 Νοέμβρη η οποία μπορεί να αποτελέσει ένα μεγάλο βήμα για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, νέα και παλιά Μνημόνια. Στηρίζει όλες τις απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται σε επιμέρους χώρους δουλειάς και κλάδους. Τη Δευτέρα 2 Νοέμβρη συμμετέχει στην έναρξη της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ. Στην περιφρούρηση στις 6πμ (έναντι των γραφείων της ΑΝΕΚ) και στην προσυγκέντρωση για την απεργιακή διαδήλωση των ναυτεργατών στις 11πμ στο σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά. Στηρίζει τις καταλήψεις των δημαρχείων στις 4 Νοέμβρη ενάντια στις περικοπές και τις ιδιωτικοποιήσεις.
 
2. Συμμετέχει στην αντιφασιστική κινητοποίηση στο Νέο Ηράκλειο, την Κυριακή 1 Νοέμβρη στις 5μμ στην πλατεία ΗΣΑΠ Ηρακλείου που καλούν φορείς, σωματεία και συλλογικότητες της περιοχής.
 
3. Στηρίζουμε τα μαθητικά συλλαλητήρια και τους αγώνες του εκπαιδευτικού κινήματος.
 
4. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει στις 14 Νοέμβρη ημερίδα συζητήσεων με 2 θεματικές με στόχο να συμβάλει στη συζήτηση για το ρόλο και τις δυνατότητες του κινήματος στην περίοδο, καθώς και την απαραίτητη στρατηγική εναλλακτική μετά τη χρεοκοπία του σχεδίου του κυβερνητισμού του ΣΥΡΙΖΑ.
 
5. Καλεί τις Τ.Ε. και Κ.Ε. να οργανώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις διαδηλώσεις του φετινού Πολυτεχνείου. Να μετατρέψουμε τις διαδηλώσεις αυτές σε μεγάλα συλλαλητήρια κατά των Μνημονίων, των ρατσιστικών πολιτικών κυβέρνησης και ΕΕ δίνοντας ένα στίγμα αντικαπιταλιστικό και αντιιμπεριαλιστικό.