Εργατικό κίνημα
Πανεργατική 27 Νοέμβρη

Ξεκίνησαν οι περιοδείες και οι εξορμήσεις για την Πανεργατική Απεργία στις 27 Νοέμβρη ενάντια στον προϋπολογισμό-σφαγείο. Ο Συντονισμός ενάντια στα Κλεισίματα και τις Διαθεσιμότητες κυκλοφόρησε προκήρυξη, ενώ ετοιμάζεται αφίσα που θα τυπωθεί άμεσα. 

\r\n
\r\n
Η ανακοίνωση-κάλεσμα αναφέρει: «Στις 27 Νοέμβρη απεργούμε και διαδηλώνουμε. Είναι η δική μας απεργιακή απάντηση σε όλες τις αντεργατικές προκλήσεις κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, και στον νέο αντιλαϊκό προϋπολογισμό που κατέθεσαν στη βουλή. Η επιτυχία της απεργίας στις 27 Νοέμβρη χρειάζεται να περάσει στα χέρια των εργαζόμενων από τα κάτω. Με γενικές συνελεύσεις, εξορμήσεις στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να εξασφαλίσουμε τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση κάθε σωματείου και κάθε χώρου δουλειάς. Η επιτυχία της απεργίας και της συγκέντρωσης μπορεί να γίνει βήμα κλιμάκωσης σε ένα παρατεταμένο απεργιακό αγώνα για να ανατρέψουμε τη βάρβαρη πολιτική και όσους την εφαρμόζουν.
\r\n
 
\r\n
Για την κυβέρνηση τα ψέματα τελείωσαν. Όλη η φιλολογία για «ανάπτυξη» και «έξοδο από τα μνημόνια» καταρρέουν μπροστά στη νέα επιδείνωση της οικονομικής κρίσης σε όλη την Ε.Ε. «Βαφτίζουν το ψάρι κρέας» με τα stresstest των τραπεζών, ένα νέο μνημόνιο είναι μπροστά μας και όσο και αν προσπαθούν να το συγκαλύψουν δίνοντάς του άλλη ονομασία το έχουν συμφωνήσει με την ΕΕ και το ΔΝΤ.
\r\n
 
\r\n
Γι’ αυτό η αδίστακτη συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, κλιμακώνει τις επιθέσεις της ενάντια σε όλη την εργατική τάξη. Ο νέος προϋπολογισμός συνεχίζει τις περικοπές που οδηγούν στη διάλυση των δημόσιων υπηρεσιών, τον σχολείων, των νοσοκομείων, της πρόνοιας. Η αξιολόγηση παρά τους ελιγμούς, παραμένει σταθερή επιλογή της συγκυβέρνησης και μαζί με τον επανέλεγχο των συμβάσεων προσπαθούν μέχρι τον Δεκέμβρη να απολύσουν 6.500 από το δημόσιο όπως έχουν συμφωνήσει με την τρόικα.
\r\n
 
\r\n
Προετοιμάζουν νέες μειώσεις μισθών μέσα από το «νέο» μισθολόγιο, σπρώχνοντας τον βασικό μισθό στους δημόσιους υπάλληλους στα ίδια επίπεδα με τον ιδιωτικό τομέα. Οργανώνουν νέους αντισυνδικαλιστικούς νόμους, και προωθούν την απελευθέρωση των απολύσεων».
\r\n
 
\r\n
Στη συνέχεια η ανακοίνωση θυμίζει ότι όλες οι μάχες είναι ανοιχτές, από τους αγώνες των διαθέσιμων μέχρι την ΕΡΤ. Εξηγεί ότι «Δεν μπορεί να υπάρξει καμία αναμονή για τις προεδρικές εκλογές της άνοιξης για να ξεφορτωθούμε την πολιτική των μνημονίων και την κυβέρνηση που την εφαρμόζει.
\r\n

Κλιμάκωση

\r\n
Οι απεργιακοί αγώνες και η κλιμάκωσή τους είναι ο μόνος τρόπος για να τους σταματήσουμε. Η αιτία που δεν κλιμακώνονται οι αγώνες δεν βρίσκεται στους συναδέλφους αλλά στη συνδικαλιστική ηγεσία που αντί να αξιοποιήσει την αγωνιστική στάση ολόκληρων κομματιών των εργαζόμενων και να κλιμακώσει, συνεχίζει να  αρνείται αυτόν το δρόμο και πρακτικά στηρίζει την κυβερνητική πολιτική. Η ΓΣΕΕ αρνείται να προχωρήσει στην οποιαδήποτε απεργιακή κλιμάκωση, και η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσει κινητοποιήσεις που δεν κάνει τίποτε να τις οργανώσει για να έχουν επιτυχία.
\r\n
 
\r\n
Ο Νοέμβρης μοιάζει ότι θα είναι “θερμός”. Στις 3 Νοέμβρη οι μαθητές οργανώνουν το δικό τους συλλαλητήριο. Στις 6 Νοέμβρη μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικοί των πανεπιστημίων οργανώνουν πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Στις 7 Νοέμβρη οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ μας καλούν σε πανεργατικό συλλαλητήριο στο Ραδιομέγαρο, στον ένα χρόνο από την εισβολή των ΜΑΤ. Και μπροστά μας είναι ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη. Σε ένα τέτοιο αγωνιστικό κλοιό θα βρεθεί η κυβέρνηση πηγαίνοντας για τη γενική απεργία στις 27 του μηνός.
\r\n
 
\r\n
Και χρειάζεται να επιβάλλουμε ότι θα συνεχίσουμε και μετά τις 27 Νοέμβρη, και θα κλιμακώσουμε. Με τις αποφάσεις των γενικών μας συνελεύσεων, να εξασφαλίσουμε ότι θα υπάρξουν τα βήματα της κλιμάκωσης με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις όλο το επόμενο διάστημα. Nα ανοίξουμε το δρόμο για επαναλαμβανόμενες απεργίες, μην αφήνοντας καμιά δυνατότητα στην κυβέρνηση να συνεχίζει τις επιθέσεις της, διαλύοντας τους μισθούς, τις δουλειές, τις ζωές μας».
\r\n