Εργατικό κίνημα
Αυτοκτονία - δολοφονία

Σχολικός Φύλακας αυτοκτόνησε στην Πάτρα κάτω από την πίεση της απόλυσής του και τα αβάσταχτα οικονομικά του προβλήματα. Ο Α.Μ. ήταν ανάμεσα στους Σχολικούς Φύλακες που έχασαν τη δουλειά τους. Ήταν 61 ετών, είχε δύο παιδιά και προσπαθούσε να βγει σε σύνταξη.
\r\n
 
\r\n
\r\n
Η κηδεία του που έγινε την Δευτέρα 3 Νοέμβρη στην Πάτρα, μετατράπηκε σε μια οργισμένη συγκέντρωση ενάντια στην κυβέρνηση. Η Τόνια Λαχανιώτη βρέθηκε στην κηδεία από τη μεριά του ΣΕΚ και του δημοτικού σχήματος «Ανταρσία στην Πάτρα». «Η κηδεία έγινε στο 1ο Νεκροταφείο με πλήθος κόσμου να έρχονται για τον αποχαιρετήσουν. Συνάδελφοί του Σχολικοί Φύλακες είχαν έρθει από την Αθήνα, τη Λάρισα, την Καρδίτσα. Όλοι έλεγαν ότι δεν επρόκειτο για αυτοκτονία, αλλά για μια πολιτική δολοφονία. Η πολιτική της κυβέρνησης και των μνημονίων ήταν αυτή που τον σκότωσε.
\r\n
\r\n

Διαμαρτυρία

\r\n
\r\n
Πριν την κηδεία οι Φύλακες είχαν πραγματοποιήσει διαμαρτυρία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, στην οποία είχε μείνει ένας μόνο υπάλληλος αφού ο διευθυντής φοβήθηκε την οργή του κόσμου. Στην κηδεία βρέθηκαν ακόμα αντιπροσωπείες από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με τον δήμαρχο Πελετίδη. Μετά το τέλος της κηδείας οι Φύλακες πραγματοποίησαν πορεία μέχρι την πλατεία Γεωργίου». Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν και οι μαθητές του σχολείου του.
\r\n
 
\r\n
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ σε ανακοίνωσή της αναφέρει: \"Η αυτοκτονία του απολυμένου σχολικού φύλακα, πατέρα δύο παιδιών, προκαλεί οργή στον κλάδο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ανθρωποκτόνα νεοφιλελεύθερη πολιτική των μνημονίων που εφαρμόζει κατά γράμμα η κυβέρνηση Σαμαρά και Βενιζέλου, πιστή στις εντολές των τοκογλύφων δανειστών… Είναι αυτή η πολιτική που όπλισε το χέρι του σχολικού φύλακα και τον οδήγησε στην αυτοκτονία. Είναι αυτή η πολιτική που πέταξε στο δρόμο εν μία νυκτί τους σχολικούς φύλακες και τους δημοτικούς αστυνομικούς, οδηγώντας τους στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Είναι αυτή η πολιτική που διαλύει την κοινωνία ολόκληρη. Κι όμως, η κυβέρνηση, ο ηθικός αυτουργούς για τις χιλιάδες αυτοκτονίες στην Ελλάδα, συνεχίζει να εφαρμόζει την απάνθρωπη και αντεργατική πολιτική των μνημονίων ετοιμάζοντας νέες χιλιάδες απολύσεις, στερώντας το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή. Φτάνει πια με τη θανατηφόρα συνταγή των μνημονίων\".
\r\n