Γράμματα και σχόλια
Την ευθύνη για τη βία στα γήπεδα την έχουν οι “πρόεδροι” και η κυβέρνηση!

Το άγριο ξύλο ανάμεσα στους οπαδούς της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ στο τελικό του κυπέλου στο Βόλο ήταν μία αναμενόμενη εξέλιξη σε σχέση με όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα και κυρίως με τη διαπλοκή των προέδρων των ομάδων με το κράτος και την κυβέρνηση. 

Όταν ο "τίγρης" εξαπολύει, στο όνομα των συμφερόντων της ΑΕΚ και με το πράσινο φως της κυβέρνησης και της αστυνομίας, το στρατό οπαδών με στόχο να τσακίσει με οποιοδήποτε τρόπο κάθε αντίσταση στα επιχειρηματικά του σχέδια στη Ν. Φιλαδέλφεια, όταν αυτοί οι οπαδοί βιαιοπραγούν απέναντι στη δημοτική αρχή, στις τοπικές συλλογικότητες, στην τοπική εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι αφέλεια να πιστεύει κανείς ότι στο τελικό θα ήταν παναγίτσες. 

Όταν ο Σαββίδης παίρνει κοψοχρονιά το λιμάνι στη Θεσσαλονίκη και στο καπάκι ο "έλληνας Πούτιν" του χαρίζει και 38 εκατομύρια από τα πρόστιμα της ΣΕΚΑΠ, τότε ένα κύπελο είναι μία μικρή αλλά απαραίτητη λεία για το "πρεστίζ" ενός προέδρου μίας ομάδας "που αδικείται από το αθηνοκεντρικό κράτος". Και αυτό πρέπει να κατακτηθεί με κάθε μέσο: ξύλο, διαιτησία... 

Φυσικά, τα ίδια ισχύουν και για τους προέδρους των άλλων "μεγάλων ομάδων". Μαρινάκης και Αλαφούζος μόνο ριγμένοι δεν πρέπει να νοιώθουν γιατί ο Τσίπρας και σ' αυτούς έχει δώσει πολλά και έχει ακόμα περισσότερα να δώσει: από γήπεδα μέχρι διευκολύνσεις. 

Είναι ντροπή και κατάντια για την κυβέρνηση Τσίπρα να χρησιμοποιεί το ποδόσφαιρο για να χτίσει δεσμούς με τους πιο αδίστακτους καπιταλιστές νομίζοντας ότι μπορεί με αυτό το τρόπο να πάρει μαζί του και τους οπαδούς των ομάδων. Κούνια που τον κούναγε! Αυτό δεν το κατάφερε η Χούντα με το Γουέμπλεϊ, είναι ανέκδοτο να νομίζει ο Τσίπρας ότι μπορεί να το καταφέρει ο ίδιος. Θα μείνει αγκαλιά με τον Μαρινάκη, τον Μελισσανίδη, τον Αλαφούζο και τον Σαββίδη αλλά ο κόσμος δεν είναι χαζός. Βλέπει και καταλαβαίνει και γι' αυτό θα είναι στην άλλη μεριά: στην απεργία και στο δρόμο.