Περιβάλλον
Κάτω τα χέρια απ’ το Πάρκο Γουδή

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου έγινε συγκέντρωση-κινητοποίηση για το πάρκο Γουδή, ενάντια στις εξαγγελίες Τσίπρα και κυβέρνησης που έχουν γίνει από το Μάρτη σχετικά με το γήπεδο του Παναθηναϊκού. Έχει δημιουργηθεί μια Επιτροπή Αγώνα για τη διάσωση του πάρκου, η οποία συσπειρώνει συλλογικότητες της ευρύτερης περιοχής: όχι μόνο Γουδή αλλά και Αμπελόκηπους, Ζωγράφου κλπ.

Έχουν γίνει πολλές μαζικές συνελεύσεις που οδήγησαν σε αυτή την πρώτη μεγάλη κινητοποίηση. Πραγματοποιήθηκε και συνάντηση αντιπροσωπείας με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σταθάκη. Η αντιπροσωπεία απαρτιζόταν από την Επιτροπή Αγώνα, το σωματείο στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας και τις συλλογικότητες της περιοχής. Ο Σταθάκης δεν απάντησε στα ερωτήματα που του τέθηκαν σε σχέση με τα σχέδια. Έλεγε αφηρημένα και γενικόλογα ότι θέλει «να σωθεί ο Υμηττός», να μην ανοίξει ζήτημα επαναπροσδιορισμού για το τι είναι βασικό και τι όχι. 

Σε σχέση με το γήπεδο είπε ότι «θα γίνουν όλα με βάση τους νόμους και τους θεσμούς, τίποτα δε θα γίνει παράνομα από την κυβέρνηση», αλλά δεν απάντησε σε τίποτα από τα θέματα που θέταμε, για τις αντιδράσεις των κατοίκων κλπ. Είναι ο κεντρικός σχεδιασμός τους στα πλαίσια του 4ου μνημονίου να ιδιωτικοποιηθούν οι δημόσιοι χώροι. Αυτό έχει πυροδοτήσει ένα μεγάλο κίνημα, είναι φοβερό ότι πέρσι το πάρκο της Χωροφυλακής ο Δήμος το έδινε σε χρυσαυγίτες και φέτος το έχουμε εμείς για τις κινητοποιήσεις μας.