Γράμματα και σχόλια
Όχι μάντρωμα στου Φιλοπάππου

Με αφορμή την έναρξη εργασιών από το Υπουργείο Πολιτισμού για να τοποθετηθούν κάγκελα γύρω από την Πνύκα, έγινε συνέλευση των κατοίκων της περιοχής στην είσοδο του λόφου του Φιλοπάππου. 

Η συνέλευση ήταν μαχητική, είχε περίπου 150 άτομα, κάτοικοι της γειτονιάς που βλέπουν σ’αυτή την ενέργεια την επαναφορά της προσπάθειας για το κλείσιμο και την εμπορευματοποίηση του λόφου. Οι κάτοικοι θυμίζουν ότι υπάρχει απόφαση του ΣτΕ κατά την οποία ο λόφος πρέπει να παραμείνει ανοιχτός με ανοιχτή πρόσβαση για όλους, και κάθε αντίθετη προσπάθεια θα τους βρεί μπροστά τους. 

Από τη μεριά της Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας κάναμε παρέμβαση κάνοντας τη σύνδεση του θέματος του Φιλοπάππου με την πολιτικές της κυβέρνησης: Από τη μια λιτότητα που έχει σαν αποτέλεσμα να μην υπάρχει αρκετό προσωπικό για την καθαριότητα και το πράσινο, από την άλλη ιδιωτικοποιήσεις των δημόσιων χώρων μέσω της ένταξης στο Υπερταμείο. Και βέβαια, της παράλληλης προσπάθειας κυβέρνησης και δημαρχίας Καμίνη να διώξουν από τους δρόμους της πόλης, τους χειροτέχνες, τους μουσικούς, τους μικροπωλητές, τους τοξικομανείς και γενικότερα τους φτωχούς, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των επιχειρηματιών του εμπορίου και του τουρισμού. 

Θυμίσαμε επίσης τους αγώνες των εργαζομένων ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές και υποστηρίξαμε την ανάγκη να συνδεθούν οι μάχες των εργαζομένων που παλεύουν για προσλήψεις και ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις με τους κατοίκους που θέλουν να παραμείνει ο λόφος ανοιχτός και προσβάσιμος σε όλους. 

Στη συνέλευση εγκρίθηκε ψήφισμα και συντονιστικό για να οργανώσει τη συνέχεια.