Όλοι στο Μουσείο την Πρωτομαγιά ενάντια στα Μνημόνια, τον Πόλεμο και τον Ρατσισμό

Όμως, είναι ακριβώς αυτή η δύσκολη θέση της κυβέρνησης που κάνει την νέα επίθεση που ετοιμάζει ακόμα πιο επικίνδυνη. Τα 26 δις που θέλει να εξοικονομήσει από περικοπές και αύξηση της φορολογίας, σε συνδυασμό με τα 50 δις που θέλει να συγκεντρώσει από το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια, θα φέρουν την κοινωνία σε πλήρη διάλυση, σαν κι αυτή που βλέπουμε αυτή τη στιγμή να έχει ξεσπάσει στα νοσοκομεία που άλλα κλείνουν με αποφάσεις της κυβέρνησης και άλλα αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω των ελλείψεων.

Είναι επιτακτική ανάγκη να ανατρέψουμε αυτήν την κυβέρνηση εδώ και τώρα και μαζί να ανατρέψουμε συνολικά το Μνημόνιο. Είναι επιτακτική ανάγκη να στείλουμε το μήνυμα σε όσους -και εκτός Ελλάδας αλλά και εντός, όπως ο Σημίτης - κάνουν λόγο για «αναδιάρθρωση», «επιμήκυνση» του χρέους, με αντάλλαγμα κι άλλες θυσίες για την εργατική τάξη, να ξαναγυρίσουν γρήγορα στις τρύπες τους. Η εργατική εναλλακτική λύση είναι η διαγραφή του χρέους, όχι οι λεγόμενες «αναδιαρθρώσεις» του.

Αυτό δεν πρόκειται να γίνει αυτόματα. Είναι ο ρόλος του εργατικού κινήματος να επιβάλλει αυτή τη λύση από τα κάτω, με απεργίες και καταλήψεις που θα ανατρέψουν κυβέρνηση και Μνημόνιο, όσο το δυνατό γρηγορότερα. Και εκεί υπάρχουν δυσκολίες, που καταρχήν έχουν να κάνουν με το ρόλο της συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας στα συνδικάτα. Φέτος την Πρωτομαγιά, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να μην καλέσουν απεργιακό συλλαλητήριο, αλλά να υποβιβάσουν την Πρωτομαγιά σε εθιμοτυπική συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος.

Βήμα κλιμάκωσης

Η Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει εφαλτήριο για τη νέα εκτίναξη του απεργιακού κινήματος. Οι ηγεσίες ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αναγκάστηκαν να καλέσουν νέα Πανεργατική Απεργία για τις 11 Μάη. Η απεργία μπορεί να γίνει το πρώτο μαζικό βήμα κλιμάκωσης για την ανατροπή του επερχόμενου οδικού χάρτη. Να κάνουμε την 24ωρη σημείο αφετηρίας για απεργίες διαρκείας σε κάθε Ομοσπονδία και Σωματείο ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις περικοπές και τις συγχωνεύσεις –στον ΟΤΕ, στη ΔΕΗ, στην ΕΥΔΑΠ, στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους δήμους παντού!

Σε αυτήν την κατεύθυνση, η φετινή Πρωτομαγιά, πρέπει να είναι μαζικότερη από κάθε άλλη φορά. Το κάλεσμα των πρωτοβάθμιων σωματείων, της ΕΠΑΣΣ καθώς και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της Ενωσης Μεταναστών Εργατών και του ΣΕΚ για συγκέντρωση και πορεία από το Μουσείο την Πρωτομαγιά, πρέπει να γίνει το κέντρο με συνελεύσεις, εξορμήσεις και περιοδείες σε κάθε εργασιακό χώρο. Να βροντοφωνάξουμε ότι μόνη απάντηση στην κρίση είναι το αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα πάλης: Η διαγραφή του χρέους και η στάση πληρωμών. Η κρατικοποίηση τραπεζών με εργατικό έλεγχο. Η νομιμοποίηση των μεταναστών και το πάγωμα των εξοπλισμών για τη συμμετοχή σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η ανατροπή των ατελείωτων Μνημόνιων κυβέρνησης-ΔΝΤ-ΕΕ.

Διαβάστε επίσης

Κλείστε τις Βάσεις, όχι Σχολεία και Νοσοκομεία

Εργάτες Ενωμένοι