Εργατικό κίνημα
Απεργία σε όλο το δημόσιο στις 21 Μάη

Η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μάη δίνει την ευκαιρία να ενωθούν όλα τα ρυάκια αντίστασης σε όλους τους χώρους του Δημοσίου που έχουν φουντώσει απέναντι στην κυβέρνηση και την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, διεκδικώντας αυξήσεις στους μισθούς, επιστροφή του 13ου και 14ου μισθού, μαζικές προσλήψεις και μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων. Μετά την κοροϊδία των 40 ευρώ αύξηση τον μήνα, έρχεται προεκλογικά το αστείο μπόνους των 66ευρώ τον χρόνο(!) που θα μοιραστεί μάλιστα από τους διορισμένους προϊστάμενους, ενώ οι μισθοί έχουν μειωθεί κατά 40% από την εποχή των μνημονίων. Το τελευταίο διάστημα οι κλάδοι έχουν δώσει το αγωνιστικό παρών ενάντια σε αυτήν την κυβέρνηση και με την απεργία στις 21/5 ανοίγει η προοπτική να κλιμακώσουν:

Τα νοσοκομεία για να σώσουν το ΕΣΥ και να εξασφαλίσουν δωρεάν περίθαλψη για όλους. Τα σχολεία που συνεχίζουν τη μάχη ενάντια στην αξιολόγηση κόντρα στις δικαστικές αποφάσεις κατά παραγγελία της κυβέρνησης με τη βάση του κλάδου να κάνει μαζική ανταρσία. Το προσωπικό των Πανεπιστημίων ενάντια στην υποβάθμιση και ιδιωτικοποίηση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους. Οι δικαστικοί υπάλληλοι για να κλιμακώσουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στον δικαστικό χάρτη. 

Οι δήμοι που χρειάζονται γενναία κρατική χρηματοδότηση για να λειτουργούν οι υπηρεσίες και τα σχολεία για τις ανάγκες των πολιτών, με μόνιμο προσωπικό και όχι με συμβασιούχους που φτάνουν να γίνουν η πλειοψηφία. Το υπουργείο Οικονομικών, με τις εφορίες και τα τελωνεία να έχουν μπει δυναμικά στον απεργιακό χορό μετά από χρόνια. Το υπουργείο Πολιτισμού ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των Μουσείων και την πολιτική της αρχαιοκαπηλείας. Τα ερευνητικά ιδρύματα ενάντια στην πλήρη ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας και την παράδοση της έρευνας στους ιδιώτες. Οι εργαζόμενοι στη ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) για να επιβάλλουν ότι η υπηρεσία στηρίζει τους ανέργους και δεν εξασφαλίζει απλά φτηνή ελαστική εργασία για τους εργοδότες. Οι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ που παρά τις κυβερνητικές δεσμεύσεις για χιλιάδες διορισμούς, έχουν γίνει μόνο 50.

Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα γίνει στο υπουργείο Οικονομικών στο Σύνταγμα στις 11πμ.