Εργατικό κίνημα
ΔΕΗ: Όλοι στην απεργία 25/11

Με εξορμήσεις σε χώρους της ΔΕΗ αγωνιστές/στριες του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και της Εργατικής Αλληλεγγύης όλη την προηγούμενη βδομάδα έστειλαν μήνυμα στήριξης της αντίστασης απέναντι στα σχέδια Χατζηδάκη και Μητσοτάκη.

Μπορεί η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να ανέβαλε αρχικά τις 48ωρες που είχε εξαγγείλει για τη Δευτέρα 18/11, όμως ο Συντονισμός επέμεινε και επιμένει στην προετοιμασία και οργάνωση της απεργίας που τελικά ξεκινάει τη Δευτέρα 25/11.

“Στα Χανιά την βδομάδα που μας πέρασε κάναμε μια σημαντική εξόρμηση στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ”, τόνισε στην ΕΑ ο Μανώλης Φιωτάκης. “Μέσα στις επόμενες μέρες και ενόψει της απεργίας ετοιμαζόμαστε να κάνουμε μαζική εξόρμηση και στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην πόλη μας. Έχουμε παρουσία χρόνια και στα δυο σημεία με τακτικές εξορμήσεις και γνωρίζουμε ότι υπάρχει κόσμος που θέλει να δώσει τη μάχη ενάντια στο ξεπούλημα. 

Ταυτόχρονα ανοίξαμε τη μάχη για τη συμπαράσταση στην απεργία της ΔΕΗ και στη μεγάλη πορεία του Πολυτεχνείου. Μοιράζαμε την προκήρυξη του Συντονισμού Ενάντια στα Μνημόνια και τονίζαμε πως όλη η εργατική τάξη και η νεολαία πρέπει να σταθούμε στο πλευρό των εργαζόμενων στον όμιλο της ΔΕΗ”.

Ενδιαφέρον

“Στην εξόρμηση στις εγκαταστάσεις της ΔΕΔΔΗΕ στη Συγγρού στο Ν. Κόσμο είδαμε το πραγματικό ενδιαφέρον των εργαζόμενων για τη μάχη ενάντια στο ν/σ του Χατζηδάκη”, είπε η Τάνια Βρυζάκη. “Μεγάλη ήταν η συζήτηση για το πώς μπορούμε να απαντήσουμε στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. Πολλοί ήταν δύσπιστοι για το τι στάση θα κρατήσει η ηγεσία της ΓΕΝΟΠ αλλά έδειχναν διατεθειμένοι να το παλέψουν. Εκεί ήταν και η σημαντικότερη από τις συζητήσεις, πώς σπάμε την απραξία και πώς πάμε τον αγώνα παρακάτω”.

Παρόμοια εικόνα και στις εγκαταστάσεις του ομίλου ΔΕΗ δίπλα στην Ελαϊς. Ο Αντώνης Αλφιέρης από το ΣΕΚ στον Πειραιά ανέφερε στην ΕΑ: “Για χρόνια έχουμε παρουσία στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ στην περιοχή. Μας γνωρίζουν και σαν ΑΝΤΑΡΣΥΑ και σαν Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια γι'αυτό και η συζήτηση πήγε κατ'ευθείαν στο πώς θα οργανωθεί η απάντηση στον Χατζηδάκη. Όλοι καταλαβαίνουν πως θα είναι μια σκληρή μάχη που πρέπει να την πάρουν στα χέρια τους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Θα συνεχίσουμε όλο το επόμενο χρονικό διάστημα τις εξορμήσεις μας στη ΔΕΗ γιατί αυτός ο αγώνας είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης”.