Περιβάλλον
Κινητοποίηση για τον ΧΥΤΑ

Είμαστε σε μια περίοδο που το θέμα με το ΧΥΤΑ Φυλής ανοίγει έντονα στην περιοχη των Δυτικών με αφορμή την έρευνα για τα ραδιενεργά υλικά στο ΧΥΤΑ, αλλά και γιατί η Περιφέρεια Αττικής ετοιμάζει την επέκταση της Χωματερής. 

Την Τετάρτη 5 Φλεβάρη έγινε σύσκεψη στην Πετρούπολη με πρωτοβουλία του Δυτικού Μετώπου, με μαζική συμμετοχή φορέων και συλλογικοτήτων από όλο σχεδόν το φάσμα της αριστεράς από τη Δυτική Αθήνα. 

Από τη μεριά της πρωτοβουλίας ενάντια στην κλιματική αλλαγη και την περιβαλλοντική καταστροφή και από την Ανυπότακτη Πετρούπολη ειπώθηκε η ανάγκη και η δυνατότητα δημιουργίας μαζικού κινήματος από τα κάτω με δράσεις στις γειτονιές. 

Με τις γειτονιές της Ανατολικής Αθήνας παλεύουμε μαζί για να μην υπάρχει ΧΥΤΑ ποτέ και πουθενά. Στον αγώνα αυτό η ΠΟΕ ΟΤΑ και τα πρωτοβάθμια σωματεία των δήμων χρειάζεται να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Η σύσκεψη αποφάσισε να καλέσει στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου που θα γίνει την Τετάρτη 19 Φλεβάρη και να γίνει νέα σύσκεψη για να προγραμματιστούν οι δράσεις.