Γράμματα και σχόλια
Αναβλήθηκε η δίκη του Στ. Χατζηδήμου

Ανακοίνωση συμπαράστασης έβγαλε η Α'-Γ' ΕΛΜΕ Β’ Αθήνας στο Σταμάτη Χατζηδήμου, που στις 20 Μάη συνελήφθη και διώχθηκε ποινικά με αφορμή το ότι πήγε να μπει στο μετρό χωρίς να φορά ήδη μάσκα. “Το Δ.Σ. της Α'-Γ' ΕΛΜΕ Β Αθήνας εκφράζει την αντίθεση του στην επιλεκτική τιμωρία μέσω της χρήσης αστυνομικής βίας και προστίμων σε απλούς εργαζόμενους και νέους ενώ την ίδια στιγμή στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και της Κυβέρνησης δεν τηρούν τα μέτρα ασφαλείας λόγω κορονοϊού (συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας για το σιντριβάνι, επίσκεψη μελών του Υπουργικού Συμβουλίου σε σχολεία χωρίς μάσκα και γάντια). 

Σε αυτό το πλαίσιο εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Σταμάτη Χατζηδήμου, γνωστό για την αγωνιστική του δράση υπέρ του μαζικού κινήματος, όσο και κάθε ατομικής ελευθερίας. Το Δ.Σ. ζητά την παύση της άδικης εις βάρος του δίωξης και την άμεση διαγραφή του προστίμου, που του επιβλήθηκε. Το ίδιο απαιτούμε και για τους υπόλοιπους συμπολίτες που υπέστησαν αυτήν τη διάκριση”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η δίκη του Σ. Χατζηδήμου, που κατηγορείται για τρία (!) αδικήματα (βία κατά υπαλλήλων, παρακώλυση συγκοινωνιών και απλή σωματική βλάβη κατά αστυνομικού) αναβλήθηκε και η ημερομηνία της θα γίνει γνωστή όταν ανοίξουν τα δικαστήρια.

Ζωγράφου

Δεκτές έγιναν οι ενστάσεις για τα πρόστιμα των 150 ευρώ σε βάρος των 9 συντρόφων/ισσών που έκαναν εξόρμηση και διακινούσαν εφημερίδες για τη στήριξη της δημόσιας υγείας σε σούπερ-μάρκετ στις 11 Απριλίου 2020. Η αιτιολογία έκανε δεκτό ότι οι ενιστάμενοι, τηρώντας τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, έκαναν χρήση του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην ελεύθερη διάδοση ιδεών. Για την εξόρμηση αυτή έχει επιπλέον σχηματιστεί δικογραφία που εκκρεμεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.