Περιβάλλον
Αμπελόκηποι: Κάτω τα χέρια από το Πάρκο

Νέα ανοιχτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλεί την Τετάρτη 22 Ιουλίου στις 7μμ στο Πάρκο «Μετρό Αμπελόκηποι» (Λ. Αλεξάνδρας και Βουρνάζου) η Επιτροπή Αγώνα Κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αμπελοκήπων και ο Πολιτιστικός Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμπελοκήπων. Παρέμβαση για το θέμα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13/07 στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αθήνας. Όπως αναφέρουν ανάμεσα σε άλλα στην ανακοίνωσή τους:

“Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020 στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων σύσκεψη φορέων, κατοίκων και δημοτικών παρατάξεων που ομόφωνα αποφάσισε: Να καταγγείλουμε την απόφαση του Ιδρύματος Νεολαίας και δια βίου μάθησης (που εποπτεύεται απ΄ το Υπουργείο Παιδείας), να εκχωρήσει ένα ήδη διαμορφωμένο πάρκο 830 τετρ. μέτρων που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους περιοίκους και χιλιάδες επιβάτες του Μετρό σε ιδιωτική εταιρεία, για να χτίσει εκεί δύο κτίρια των 60 τετρ. μέτρων το καθένα, για εμπορική εκμετάλλευση με 3 θέσεις στάθμευσης, και δρόμο εξυπηρέτησης που θα διασχίζει το πάρκο.

Να εκφράσουμε την έκπληξη και αγανάκτησή μας, για την πρωτοφανή απόφαση του συμβουλίου της 7ης Δημοτικής Κοινότητας (με τις ψήφους μόνο της συμπολίτευσης και την παρουσία, προτροπή του αναρμόδιου για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλεως Αντιδημάρχου κ. Αποστολόπουλου) με την οποία «συναινεί στην καταστροφή του Πάρκου» χαρακτηρίζοντας καταπατητές τους πολίτες που θέλουν αυτή η δημόσια έκταση να συνεχίζει να αξιοποιείται ως χώρος πρασίνου. 

Να κλιμακώσουμε τις ενέργειές μας, ώστε να υπερασπιστούμε έναν απ΄ τους τελευταίους ελεύθερους δημόσιους χώρους, στην καρδιά των Αμπελοκήπων”. Η Επιτροπή Αγώνα θα συνεδριάσει ξανά την Τετάρτη 15 Ιουλίου ώρα 7.00 μμ στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Αμπελοκήπων: Λάκωνος 9 (Πάρκο ΚΑΠΑΨ – Τριφυλλίας και Λάμψα)».